Η Κρήτη είναι έτοιμη να καλωσορίσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Κρήτη
Η Κρήτη είναι έτοιμη να καλωσορίσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλήρος και λαός ετοιμάζονται για την υποδοχή του Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Στην Κρήτη αύριο Τρίτη θα βρεθεί ξανά ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η Εκκλησία της Κρήτης και χιλιάδες πιστοί απ’ άκρη σ' άκρη του νησιού ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα φτάσει στα Χανιά για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις των 50 ετών από την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, τις οποίες θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και εκπρόσωποι των Εκκλησιών της Ελλάδος, της Ρουμανίας και της Πολωνίας. Εκκλησιαστικές, στρατιωτικές και τοπικές Αρχές θα υποδεχτούν τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αύριο το πρωί στο αεροδρόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης” με τιμές αρχηγού κράτους.

Κάλεσμα στο ποίμνιο της εκκλησίας να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις απηύθυνε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Στις 5 αύριο το απόγευμα, στο Συρικάρι Κισσάμου, θα τελεστούν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού. Στις 7 το απόγευμα, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρεθεί στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου, όπου θα τελεστούν τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του ιδρύματος.

Μεθαύριο Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, μετά πατριαρχικής χοροστασίας, στην Ιερά Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς στο Κολυμπάρι, όπου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του νέου κειμηλιαρχίου του μοναστηριού. Στις 5:30 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο μεγάλο αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας και διαλογικής πορείας της Ακαδημίας.

Τις διήμερες εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, θα τιμήσει με την παρουσία του και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μεθαύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί, θα βρεθεί στα Σφακιά για να παραστεί στην εκδήλωση ανακήρυξης του Καλλικράτη σε μαρτυρικό χωριό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News