Φασουλάς: Προάγγελος ο Ζορμπάς» των όσων θα επακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια

Κρήτη
Φασουλάς: Προάγγελος ο Ζορμπάς» των όσων θα επακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχημα χαρακτηρίζουν επιστήμονες και φορείς πολιτικής προστασίας τη στροφή του κυκλώνα Ζορμπά

Με το βλέμμα στραμμένο στην πορεία του Κυκλώνα Ζορμπά που αγγίζει την Κρήτη χωρίς ευτυχώς να προκαλεί μεγάλα προβλήματα και ζημιές οι αρχές πολιτικής προστασίας και επιστήμονες συναντήθηκαν στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου με αντικείμενο τη συντονισμένη αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΜΦΙΚ Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς χαρακτήρισε ευτύχημα για την Κρήτη την αλλαγή πορείας του Κυκλώνα εξηγώντας όμως πως ανάλογα φαινόμενα αναμένεται πλέον να εμφανίζονται συχνά στην Ανατολική μεσόγειο εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως εξήγησε στην ΚΡΗΤΗ TV, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου παρά το γεγονός πως ο κίνδυνος απομακρύνεται σε επιφυλακή παραμένουν όλα τα συνεργεία του είχαν επιστρατευτεί.

Ο κ. Φασουλάς στην ομιλία του προς το προσωπικό του Δήμου, μέλη εθελοντικών οργανώσεων και πολίτες προειδοποίησε πως η πορεία του Ζορμπά είναι μόνο ο προάγγελος όσων θα επακολουθήσουν τα επόμενα 20 χρόνια.

Το νησί κινδυνεύει από κατακλυσμιαία φαινόμενα καθώς τα επίπεδα της βροχής θα παραμένουν ίδια όμως η περίοδος στην οποία θα εκδηλώνεται θα είναι πολύ μικρότερη γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη στα σχέδια εκτάκτου ανάγκης τα οποία επεξεργάζονται οι τοπικοί φορείς.

Ο συντονιστής των ομάδων πολιτικής προστασίας του Δήμου Ηρακλείου παρουσίασε στο πλαίσιο της ημερίδας ένα πρότυπο εκπαιδευτικό μοντέλο πολιτικής προστασίας που αφορά την ενημέρωση σε επίπεδο οικογένειας. Μέσα από το πρόγραμμα CP Family αναμένεται αν προκύψει η νέα γενιά εθελοντών

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News