Στο σκαμνί για τον αποκλεισμό του νοσοκομείου

Κρήτη
Στο σκαμνί για τον αποκλεισμό του νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να διεξαχθεί η δίκη των τριών Λασιθιωτών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στον αποκλεισμό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας τον Απρίλιο του 2013.

Η εν λόγω κινητοποίηση ήταν μια από τις πολλές που είχαν γίνει από Ιεραπετρίτες, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δημόσια δωρεάν υγεία.

«Την 1η Οκτωβρίου οδηγούνται στο δικαστήριο τρεις συμπολίτες μας κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας μεταξύ 1 και 4 Απριλίου του 2013. Επρόκειτο για έναν από τους πολλούς αγώνες που έχουν δώσει οι πολίτες της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του νοσοκομείου μας και του δικαιώματός μας να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση - όπως και όλες όσες οργανώθηκαν από την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας - ήταν αποτέλεσμα μαζικής απόφασης των πολιτών της πόλης μας, αφορούσε, δε, την απαίτηση να παραμείνει το νοσοκομείο μας ανοιχτό, δημόσιο και δωρεάν, πλήρες και αυτοδιοίκητο. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και φορέων στο προαύλιο του νοσοκομείου, με παράλληλη ολιγομελή παρουσία μπροστά στα ταμεία για ενημέρωση και κάλεσμα στους συμπολίτες μας να μην πληρώνουν. Καμιά άλλη λειτουργία του νοσοκομείου δεν παρεμποδίστηκε», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα συμπαράστασης που εκδόθηκε από την Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News