Κρητικοί μιλούν σε «Ώρα Αιχμής» για τη "μάχη" με τον καρκίνο

Κρήτη
Κρητικοί μιλούν σε «Ώρα Αιχμής» για τη "μάχη" με τον καρκίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφει η «Ώρα Αιχμής» με κεντρικό θέμα τον καρκίνο

Καρκίνος η επάρατη νόσος, ο Γολγοθάς, ο εφιάλτης, ο τρόμος, ο θάνατος.

Είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς μιας ασθένειας που ομολογουμένως τρομάζει χιλιάδες Κρητικούς. Μήπως όμως πρόκειται για κλισέ εκφράσεις που απλά δημιουργούν ένα κλίμα πανικού;

Γιατί ο καρκίνος να μην είναι και η ίδια η ζωή; Χιλιάδες είναι οι Κρητικοί που πάλεψαν και τα κατάφεραν γιατί τίποτα πλέον δεν είναι de facto στην πορεία της ίδιας της ιατρικής επιστήμης.

Άλλωστε κάθε ανθρώπινος οργανισμός είναι διαφορετικός στον τρόπο που αντιμετωπίζει την νόσο. Μονάδα Ιατρικής Ακρίβειας βάζει στο μικροσκόπιο το DNA και μελετά την επέλαση της νόσου σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Η βάση των δεδομένων που θα δημιουργηθεί θα είναι ένα επί της ουσίας «όπλο» κατά της νόσου.

Απόψε σε «Ώρα Αιχμής» μιλάμε για τον καρκίνο, τον κοιτάμε στα μάτια και στέλνουμε το μήνυμα...σίγουρα η επιστήμη στην Κρήτη δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα.

Στο πλατό της εκπομπής επιστήμονες, αλλά και άνθρωποι που πάλεψαν με τον καρκίνο, δίνουν το δικό τους στίγμα με σημείο αναφοράς τις δικές τους ιστορίες αλλά και την σπουδαία Μονάδα της Ιατρικής Ακρίβειας.

Για μια ακόμη χρονιά σε «Ώρα Αιχμής» στις 22:00 στην ΚΡΗΤΗ TV με τον Μάνο Δασκαλάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News