Κύμα 11 μέτρων ανοιχτά της Κρήτης εξαιτίας του κυκλώνα

Κρήτη
Κύμα 11 μέτρων ανοιχτά της Κρήτης εξαιτίας του κυκλώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε αναμένεται να εκδηλωθεί το κυματικό μοντέλο- ive

Ο κυκλώνας που «πλησιάζει την Κρήτη φαίνεται να έχει άκρως «απειλητικές» διαθέσεις.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr αναμένεται να εκδηλωθεί έντονος κυματισμός.

Μάλιστα το ύψος του κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου, με βάση το κυματικό μοντέλο προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 11 μέτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το κέντρο του κυκλώνα αναμένεται να φτάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 1500-1800 του Σαββάτου 29/09.

Δείτε στιγμή προς στιγμή πώς κινείται το φαινόμενο που αναστάτωσε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το windy.com, ο κυκλώνας, θα κάνει πέρασμα από τη Δυτική και Κεντρική Κρήτη, θα κατευθυνθεί προς την Πελοπόννησο από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στο «μάτι» του κυκλώνα θα βρεθεί η Αττική αργά το απόγευμα.

Κλείνει ο Κούλες λόγω της κακοκαιρίας

Στο μεταξύ κλειστό θα παραμείνει την Κυριακή το ενετικό φρούριο Κούλες στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Διακοπή στη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων στο νομό Ηρακλείου ενδεχομένως να υπάρξει για το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών και εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν και το νησί μας, ελήφθη η εν λόγω απόφαση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους εκδοτήρια εισιτηρίων πριν προγραμματίσουν την επίσκεψή τους σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Την Παρασκευή (28-09-2018)

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα προς το βράδυ στις Κυκλάδες, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς στην Κρήτη.

Β. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν 7-8 και στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ.

Το Σάββατο (29-09-2018)

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, που μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς τις Σποράδες.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς την Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νότια πελάγη.

Την Κυριακή (30-09-2018)

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησοτις πρωινές ώρες και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και βαθμιαία προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Β. Άνεμοι θυελλώδεις 8 και τοπικά σε επίπεδο θύελλας (9-10 ΜΠΟΦΟΡ) θα πνέουν στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News