default-image

Α.Καλαμπόκης: Ανάγκη η σύμπραξη δυνάμεων ΣΕΚ-ΣΕΒ

Κρήτη
Α.Καλαμπόκης: Ανάγκη η σύμπραξη δυνάμεων ΣΕΚ-ΣΕΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενίσχυση και υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΣΕΒ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ Αλκιβιάδης Καλαμπόκης , λέει στον 98.4 πως με αυτή την κίνηση προσφέρετε στα μέλη του η δυνατότητα συμμετοχής σε νέες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους. 

«Δρομολογούμε, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, συνδιοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε χώρες με ενδιαφέρον για τους εξαγωγείς της Κρήτης καθώς και σεμινάρια εξαγωγών που θα γίνουν στην Κρήτη ώστε επωφεληθούν από την συμμετοχή τους σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότεροι εξαγωγείς του νησιού μας», ανέφερε ενδεικτικά.

 Μάλιστα η συνεργασία εγκαινιάζεται με την επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ (Ανόι και Χο Τσι Μιν), η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 8 – 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒΕ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βιετνάμ και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, και θα εκπροσωπηθούν όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας.  Ακολουθούν κι άλλες αποστολές.

Αναφορικά με την πορεία των εξαγωγών για το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου σε πανελλαδικό επίπεδο το πρόσημο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι θετικό, αν και για την Κρήτη το 1ο πεντάμηνο του 2018 καταγράφει μείωση -1,2%.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθούν προς την Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο και οι προτάσεις των δύο φορέων για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής , που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: «Ολοκληρωτική άρση των capital controls, αναδιάρθρωση των γραφείων των Εμπορικών Ακολούθων,  προστασία των πιστοποιημένων προϊόντων κι ενίσχυση των εξαγωγικών εταιριών».  

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ανέφερε μετά την υπογραφή του μνημονίου ότι «η ανάπτυξη των εξαγωγών αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News