Που θα κυμανθούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης;

Κρήτη
Που θα κυμανθούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαθιά φαίνεται ότι θα βάλουν και φέτος το χέρι στην τσέπη οι Κρητικοί για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ακριβά θα πληρώσουν και φέτος το πετρέλαιο οι Κρητικοί, καθώς η τιμή αναμένεται να είναι τσουχτερή, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η περίοδος διανομής του πετρελαίου, με τους βενζινοπώλες να εκτιμούν ότι η τιμή θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον κατά 16 με 17%, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει το 1,110 ευρώ στις πόλεις και να φτάσει το 1,250 στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά.

Οι πρατηριούχοι ζητούν επίμονα από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ένα αίτημα χρόνων που δεν υλοποιείται.

Πάντως, πολλοί είναι οι πολίτες που και φέτος δε θα εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς οι τσουχτερές τιμές είναι απαγορευτικές και θα επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταθούν.

«Κουτσουρεμένο» το επίδομα

Το επίδομα θέρμανσης έχει κουτσουρευτεί στα 12,5 λεπτά ανά λίτρο, ενώ την ίδια στιγμή έχουν γίνει αυστηρότερα τα εισοδηματικά κριτήρια.

Τα χρήματα θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς μετά τις 16 Ιανουαρίου, ενώ όσοι καθυστερήσουν να προχωρήσουν στην αγορά του πετρελαίου, θα πάρουν τα χρήματά τους τον… Ιούλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News