Κρήτη

Cretan Mill και ΕΑΣΗ - Ο ισχυρότερος Όμιλος για το Κρητικό ελαιόλαδο

Η συμφωνία ΕΑΣΗ και Cretan Mill δημιουργεί τον ισχυρότερο Όμιλο στην αγορά του λαδιού

«Νέος αέρας» πνέει στην Ένωση Ηρακλείου, με την ιστορική ΕΑΣΗ να «ανοίγει και πάλι τα φτερά της» για να κατακτήσει την κορυφή της παγκόσμιας αγοράς.

Κομβικής σημασίας για αυτές τις θετικές εξελίξεις είναι η έναρξη της συνεργασίας με την Cretan Mill, την πρωτοπόρο εταιρεία στο χώρο του ελαιολάδου που κατακτά τη μία αγορά μετά την άλλη και εντυπωσιάζει με την πορεία της τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για μια συμφωνία που έκλεισε με επιτυχία, με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Ανδρέα Στρατάκη να παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση αυτή. Το γεγονός ότι η ΕΑΣΗ εμπιστεύθηκε την Cretan Mill και το Μιχάλη Αλμπαντάκη, καταδεικνύει τη διορατικότητα του, αλλά αποτελεί και αναγνώριση στο πρόσωπο του νέου και πολλά υποσχόμενου επιχειρηματία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σταθεί κανείς στον κ. Στρατάκη, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά κράτησε ζωντανή την Ένωση, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την ιστορική Οργάνωση και αγωνίστηκε για να αντέξει μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρέθηκε, παλεύοντας ένα «βουνό» από προβλήματα. Τελικά με τη δική του αρωγή, η ΕΑΣΗ άντεξε και πλέον ατενίζει με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη μέρα.

«Μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων είχαμε το αίσιο τέλος και στόχος πλέον όλων είναι οι πάντες να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των παραγωγών. Ήδη έχει φανεί ότι η συμφωνία αυτή αποδίδει καρπούς», σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Αλμπαντάκης.

Από τις πρώτες μέρες, οι αλλαγές είναι ορατές στις εγκαταστάσεις. Γίνονται αλλαγές εντός και εκτός του κτιρίου, ενώ είναι ενδεικτικό ότι έχουν παραγγελθεί νέα μηχανήματα για το Χημείο, προκειμένου αυτό να είναι τελευταίας τεχνολογίας και τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμο προς εγκατάσταση.

Παράλληλα έχουν παραγγελθεί νέες μηχανές, με σκοπό να δημιουργηθεί εδώ το μεγαλύτερο εργοστάσιο εμφιάλωσης στην Ελλάδα! «Προχωράμε στη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενισχύουμε το προσωπικό και καλύπτουμε οποιοδήποτε κενό υπάρχει, με μοναδικό στόχο η Οργάνωση να αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη. Υπάρχει οργασμός εργασιών αυτή τη στιγμή ακόμη και σε επίπεδο παραλαβών και αγοραπωλησιών», αναφέρει ο κ. Αλμπαντάκης.

Επενδύσεις

Το έτος 2018 για την εταιρεία είναι σταθμός για τον Όμιλο, καθώς πέρα από το εργοστάσιο εμφιάλωσης πραγματοποιήθηκε μια ακόμη σπουδαία αγορά. Αγοράστηκε συγκεκριμένα το πυρηνελαιουργείο στην Ιεράπετρα το οποίο καθετοποιεί πλήρως τον όμιλο, κατατάσσοντας τον στην πρώτη θέση, πάνω από όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του χώρου σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Αγοράστηκε μετά από μια πολύ μεγάλη κουβέντα και χάρη στη συμβολή και της Παγκρήτιας Τράπεζας. Η εταιρεία εκεί επένδυσε πάνω από 1 εκ. ευρώ, με στόχο να ξεπεράσει σε δυναμικότητα τους 60.000 τόνους επεξεργασίας πυρήνας.

Είμαστε ένας συνεργάτης για όλους, καλώντας τους να μας εμπιστευτούν και σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε η μόνη εταιρεία πλήρως καθετοποιημένη και η μοναδική που διαθέτει όλα τα στάδια επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας του λαδιού και των προϊόντων του, από τον αγρό μέχρι το ράφι», καταλήγει ο κ. Αλμπαντάκης.

Μάλιστα η εταιρεία στο μέλλον κρύβει... εκπλήξεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται νέα επιχειρηματικά βήματα, εκτός Κρήτης και πιθανά και εκτός συνόρων, στο άμεσο μέλλον.

Σχόλια