Με στολή μοτοσικλετιστή οι εξετάσεις οδηγών για τους 74 και άνω

Κρήτη
Με στολή μοτοσικλετιστή οι εξετάσεις οδηγών για τους 74 και άνω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυμηδία προκαλεί στις τάξεις των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών η διαδικασία ανανέωσης των διπλωμάτων οδηγών άνω των 74 ετών.

«Η οδική ασφάλεια μάλλον περισσεύει από αυτή» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Αλέξανδρος Μεϊμαράκης στον 98.4, καθώς το παραπάνω αποτελούσε και πρόταση τους για την αντιστροφή της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους.

Οι αιτούντες ανανέωση των διπλωμάτων τους από 30 Αυγούστου 2018 έχουν τη δυνατότητα επανεξέτασης μέχρι τέλος του χρόνου.

Στις αδυναμίες με μεγάλα ερωτηματικά που θέτουν οι εκπαιδευτές σύμφωνα με τον ίδιο, συγκαταλέγονται οι εξής:

* Ο υποψήφιος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το δικό του αυτοκίνητο, το οποίο θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο και να έχει περάσει από ΚΤΕΟ. Δεν απαιτείται η παρουσία εκπαιδευτή.

*Οι υποψήφιοι για την ανανέωση του διπλώματος μηχανής απαιτείται να είναι εξοπλισμένοι με στολή μοτοσικλετιστή και να διαθέτουν σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

Αυτονόητη θεωρείται η εξέταση τους από γιατρούς.

Από 74-80 ετών οι εξετάσεις θα δίδονται κάθε τρία χρόνια, ενώ μετά τα 80 θα διεξάγονται  κάθε δύο χρόνια.

Εντωμεταξύ στα  ανοικτά ζητήματα της οδικής ασφάλειας αλλά και του εξεταστικού συστήματος, παραμένουν η εισαγωγή του μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής σε όλες τις τάξεις της Α/Θμιας Εκπαίδευσης αρχικά καθώς σε επίπεδο Κρήτης ούτε ένας εκπαιδευτικός δεν έχει  παρακολουθήσει ούτε ένα σεμινάριο, όπως και το θέμα της εξέτασης των υποψηφίων καθώς οι συνεχείς παρατάσεις που δίνει το Υπουργείο δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στον κλάδο όπως επισημαίνει ο Αλέξανδρος Μεϊμαράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News