Ξυπνούν μνήμες από τους βιασμούς δύο ανηλίκων στην Κρήτη

Κρήτη
Ξυπνούν μνήμες από τους βιασμούς δύο ανηλίκων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σκαμνί ο γυμναστής που βίαζε την αθλήτριά του

Στο προσκήνιο επανέρχονται σήμερα δύο υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων Κρητικόπουλων, οι οποίες είχαν συγκλονίσει τα προηγούμενα χρόνια την τοπική κοινωνία της Κρήτης - και όχι μόνο.

Πρόκειται για την υπόθεση του 68χρονου, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ενός 15χρονου αγοριού, αλλά και για την υπόθεση του 57χρονου γυμναστή, ο οποίος φέρεται να βίαζε 13χρονη αθλήτριά του.

Κοινός παρονομαστής στις επίμαχες υποθέσεις είναι το ότι εκτυλίχτηκαν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λασιθίου. Εξάλλου, αμφότερες οι υποθέσεις έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν σήμερα - σε δεύτερο βαθμό - από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε έναν 68χρονο - σήμερα - ημεδαπό, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καθώς φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του 15χρονου έφηβου. Ο 68χρονος αγρότης είχε κριθεί ένοχος πριν από περίπου ένα χρόνο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, με την Έδρα να τον καταδικάζει σε ποινή κάθειρξης 15 ετών. Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο 68χρονος κατηγορείται ότι για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους προέβαινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε εβδομαδιαία βάση, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του 15χρονου αγοριού.

Οι αποδιδόμενες στον 68χρονο πράξεις φέρονται να έγιναν από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2016. Όπως είχε ειπωθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης σε α’ βαθμό, ο 68χρονος έκανε ό,τι έκανε με «σκοπό να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του». Ειδικότερα, ο καταδικασθείς φέρεται να παρότρυνε τον 15χρονο να τον βοηθάει σε αγροτικές εργασίες, δίνοντάς του χρηματική αμοιβή.

Σύμφωνα πάντα με το δικαστήριο, ο 68χρονος πήγαινε το παιδί σε οίκημα δίπλα στο χωράφι του, σε περιοχή του Λασιθίου, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Ας σημειωθεί ότι στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο η υπεράσπιση του 68χρονου ζήτησε να αναγνωριστεί στον εντολέα της ελαφρυντικό. Το εν λόγω αίτημα, πάντως, απορρίφθηκε. Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε αποφασίσει πέρυσι η έφεση του 68χρονου να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, μετά την καταδίκη του, ο 68χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή. Σήμερα, ο κατηγορούμενος αναμένεται να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο, προκειμένου να δικαστεί για την πράξη της «κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, με άρρενα παθόντα κατ’ εξακολούθηση» σε δεύτερο βαθμό.

Ένοχος πρωτόδικα ο 57χρονος

Η άλλη υπόθεση που αναβιώνει σήμερα στα δικαστήρια και αφορά - επίσης - σε... σεξουαλικής φύσης αδίκημα σε βάρος ανηλίκου διαδραματίστηκε - και αυτή - στο Λασίθι. Εντούτοις, η εν λόγω περίπτωση φέρεται να έλαβε χώρα πριν από περίπου 17 ολόκληρα χρόνια! Πρόκειται για την υπόθεση του 57χρονου - σήμερα - γυμναστή, ο οποίος φέρεται να είχε βιάσει μια αθλήτριά του ηλικίας - τότε - 13 ετών.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, όπου είχε εκδικαστεί η υπόθεση σε πρώτο βαθμό, είχε κρίνει ένοχο τον γυμναστή. Συγκεκριμένα, του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 12 ετών. Είχε αποφασιστεί, μάλιστα, η έφεσή του καταδικασθέντος να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, ο 57χρονος είχε οδηγηθεί τότε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Ο 57χρονος παρέμεινε έγκλειστος για περίπου ένα χρόνο. Καθ’ όλο το διάστημα της κράτησής του, προέβη επανειλημμένως σε αιτήματα αποφυλάκισης για λόγους υγείας, τα οποία είχαν απορριφθεί.

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2016 είχε αποφυλακιστεί τελικά υπό όρους, καθώς, όπως αποδείκνυαν έγγραφα που προσκόμισε η υπεράσπισή του στο δικαστήριο, πάσχει από τη νόσο των δυτών. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο 57χρονος άνδρας, πρώην εκπαιδευτικός, είναι ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται εδώ και τρεισήμισι περίπου χρόνια στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News