Η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» έγινε... 18 ετών!

Κρήτη
Η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» έγινε... 18 ετών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο ώριμη, πιο δυναμική και πάντα καινοτόμα η εφημερίδα που αγάπησε η Κρήτη

Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια. Ορόσημο ζωής. Ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης με όλους τους Κρητικούς που ανανεώνεται, εμπλουτίζεται, στις βάσεις της ίδιας εκείνης υπόσχεσης που δόθηκε 18 χρόνια πριν, όταν η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα περίπτερα, και πιο ώριμη πια αντικρίζει το μέλλον με αισιοδοξία, δύναμη και καινοτομία.

Δεκαοκτώ χρόνια πορείας γεμάτη επιτυχίες, στόχους όλο και πιο υψηλούς, όλο και πιο απαιτητικούς. Πάντα όμως στην ίδια εκείνη βάση που ώθησε τον επικεφαλής του Ομίλου, κ. Αντώνη Δημητρίου, να δώσει τη θεμελιώδη υπόσχεση προς τους Κρητικούς, η οποία συνεχίζει να αποτελεί την απαρέγκλιτη αρχή που τηρεί η “Νέα Κρήτη”: Μια εφημερίδα που θα αφουγκραζόταν τον παλμό του νησιού σε όλους τους τομείς, από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό ως την πολιτική και την καθημερινότητα.

Από την πρώτη στιγμή η “Νέα Κρήτη” έδωσε το στίγμα της καινοτομώντας στον χώρο του τοπικού Τύπου και κατακτώντας μια θέση που ξεπερνά τα σύνορα του νησιού, μαζί με την “ΚΡΗΤΗ TV”, το Ράδιο 9,84 και το site neakriti.gr, συναγωνιζόμενη επάξια τα πανεθνικά ΜΜΕ. Η Κρήτη στο επίκεντρο, με τον παλμό της να ακούγεται δυνατά σε κάθε σελίδα και ρεπορτάζ...

Η ιστορία της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” στα 18 αυτά χρόνια που πέρασαν είναι γεμάτη από μεγάλες επιτυχίες, ρεπορτάζ που έγιναν πανελλαδικά θέμα και αποκλειστικότητες, ακόμα και διεθνούς κύρους, όπως συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες. Το “βιογραφικό” της περιλαμβάνει καινοτομίες που κανείς δε θα τολμούσε να επιχειρήσει πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, όπως ο εκδοτικός άθλος της έκδοσης σε χρόνο-ρεκόρ για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, την ώρα μάλιστα που οι εξελίξεις έτρεχαν με φρενήρεις ρυθμούς... Ή η κάλυψη κορυφαίων διεθνών γεγονότων με μια πληρότητα και αμεσότητα που εξέπληξε ευχάριστα τους Κρητικούς, που έβλεπαν ένα μέσο να καταγράφει σφαιρικά όλο το φάσμα της επικαιρότητας. Αφιερώματα και ένθετα που έδωσαν και δίνουν άλλο χρώμα στην κάλυψη της επικαιρότητας... Περιοδικά που αποτέλεσαν καινοτομία σε χώρους που έως πρότινος δεν είχαν προσεγγίσει τοπικά ΜΜΕ, όπως η επιστήμη, η διεθνής πολιτική ή έρευνες καινοτόμες που ανέδειξαν άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας... Εκδόσεις ιστορικές, όπως οι εκλογικές, με τη “Νέα Κρήτη” να δίνει σε πλήρη μορφή αποτελέσματα και δηλώσεις, καθώς και να καταγράφει τον παλμό της αναμέτρησης από όλο το νησί και μάλιστα σε αλλεπάλληλες εκδόσεις, αλλά ακόμη και να κυκλοφορεί με τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις ανά νομό, με επίκεντρο την ειδική ειδησεογραφία που απασχολούσε την κάθε περιοχή.

Παρούσα σε όλα τα γεγονότα, μικρά και μεγάλα, με έναν δικό της τρόπο, από την πρώτη στιγμή έπεισε τους Κρητικούς ότι ξεκινούσε μια νέα εποχή στα τοπικά ΜΜΕ. Μια πραγματική εκδοτική επανάσταση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με ανθρώπους που καθημερινά ακούνε την Κρήτη και τους κατοίκους της, νιώθουν τα προβλήματα και προσπαθούν να βοηθήσουν στην επίλυσή τους, ζουν τις χαρές του νησιού και αναδεικνύουν τη λάμψη και τη δυναμική αυτού του νησιού. Όλα αυτά έγκαιρα και έγκυρα. Με ένα δυναμικό που καλύπτει κάθε πλευρά της ειδησεογραφίας, απ’ άκρου εις άκρον του νησιού, η “Νέα Κρήτη” κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Κρητικών αναγνωστών συντροφεύοντάς τους στον καθημερινό πρωινό τους καφέ, αλλά και να εμπλουτίσει την ενημέρωσή τους με την ηλεκτρονική έκδοση, το site neakriti.gr, που έχει κατακτήσει την πρωτιά και έχει πιάσει το σφυγμό της νέας εποχής που ξεκίνησε.

Όλα αυτά βεβαίως δε θα ήταν δυνατόν να πραγματωθούν χωρίς όλους εσάς. Χωρίς τη συμπαράσταση, χωρίς τη δική σας συμμετοχή, τη δική σας παρουσία στον δικό μας καθημερινό αγώνα της ενημέρωσης.

Το πρώτο ιστορικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Νεά Κρήτη"

Δεκαοκτώ χρόνια μετά, εμείς μπορούμε υπερήφανοι να κοιτάζουμε τους Κρητικούς στα μάτια, γνωρίζοντας ότι τιμήσαμε στο έπακρον την εμπιστοσύνη τους, αυτήν που ανέδειξε τη “Νέα Κρήτη” ως την κορυφαία εφημερίδα του νησιού, με το γοητευτικό ταξίδι της ενημέρωσης να συνεχίζεται πάνω στις ίδιες εκείνες αρχές που θεμελίωσαν τη γέννηση της “Νέας Κρήτης” να αποτελούν τη γραμμή που αταλάντευτοι ακολουθούμε σε κάθε αράδα, σε κάθε σχόλιο, σε κάθε άρθρο, ανανεώνοντας τη διαχρονική υπόσχεση να μείνουμε στις επάλξεις της σωστής δημοσιογραφίας που αξίζει το νησί μας.

O Kώστας Βουτσάς κρατώντας στα χέρια την εφημερίδα ''Νέα Κρήτη"

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” συνεχίζει με το ίδιο κέφι, την ίδια δυναμική και ακόμα υψηλότερους στόχους και απαιτήσεις τη δημιουργική πορεία της, με αισιοδοξία για το αύριο και σιγουριά για το καλό της Κρήτης και των Κρητικών. Όλων εσάς που εδώ και 18 χρόνια είστε δίπλα μας. Όλο και περισσότεροι. Οι Κρητικοί μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, και ότι θα παραμείνουμε στις επάλξεις της σωστής και αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο αναγνωστικό μας κοινό, σε όλους εσάς που μας αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζετε να το κάνετε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News