Κρήτη

Οι ημερομηνίες πληρωμής αποζημιώσεων κι ενίσχυσης των παραγωγών

Στις 26 Σεπτεμβρίου και στο 1ο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου, αναμένεται ότι θα καταβληθεί η αποζημίωση εκκαθάρισης ζημιών του 2017.

Το παραπάνω είπε στον 98,4 ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ και της Ομάδας Αμπελοκαλλιεργητών – Ελαιοκαλλιεργητών Μύρων Χιλετζάκης.

Στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσεις η διαδικασία για τις φετινές ζημιές με τον όγκο των αιτήσεων σε όλη την Ελλάδα να φθάνει στις 70.000. Στην Κρήτη οι αιτήσεις ανέρχονται στις 10.000 κι αφορούν σε 30.000 στρέμματα γης.
Αναφορικά με τη στρεμματική ενίσχυση καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της 1ης δόσης φέρεται να είναι η 26η Οκτωβρίου και για τη 2η ο Δεκέμβριος.
Αναφορικά με την  Παγκρήτια συνάντηση της Παρασκευής στα γραφεία της Περιφέρειας αποφασίστηκε Επιτροπή παραγωγών το προσεχές διάστημα θα επιδιώξει συνάντηση με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Οι φορείς της Κρήτης παράλληλα θα εξετάσουν τη δυνατότητα  ίδρυσης Ομοσπονδίας στο νησί για το σύνολο των παραγωγών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο υπό τις [προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος ( Μία Ομοσπονδία – 11 -14 Αγροτικοί Σύλλογοι σε Επίπεδο Κρήτης) .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια