Κρήτη

Ρίσκο η συνδρομή των ελικοπτέρων εντός αστικού ιστού

Το παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων στον 98.4 ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο Ηράκλειο Μανόλης Δαμουλάκης, μιλώντας για τη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Λ.Κνωσού και τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

«Η παρέμβασή τους ήταν σημαντική, αλλά τη δουλειά μέσα στη φωτιά την έβγαλαν σε πέρας οι Πυροσβέστες και οι επίγειες δυνάμεις» επισήμανε.

 «Από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησα το μηχανισμό σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο λόγω της έκτασης και της επικινδυνότητας της» πρόσθεσε. Οι φοιτητές και η έγκαιρη απομάκρυνσή τους, παράλληλα με τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ήταν σύμφωνα με τον ίδιο το μεγάλο στοίχημα.
«Ζητώ καθημερινά τη βοήθεια του Θεού αλλά χθες τον επικαλέστηκα τόσες φορές που δεν μπορείς να τις μετρήσεις» είπε.
Αποδείχτηκε ότι ο συντονισμός ήταν σωτήριος
«Η συντονισμένη επιχείρηση όλων των υπηρεσιών με γρήγορα αντανακλαστικά και η από αέρος βοήθεια τριών ελικοπτέρων,  απέτρεψε χθες τα χειρότερα σε μία πρωτόγνωρη αστική πυρκαγιά στο Ηράκλειο» , η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Λεονταράκη.
Άμεσα σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να επανεξεταστεί και το αίτημα της μόνιμης βάσης μεγάλου ελικοπτέρου στην Κρήτη, για τις ανάγκες του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια