Φωτιά στην Ιεράπετρα - Σηκώθηκε ελικόπτερο

Κρήτη
Φωτιά στην Ιεράπετρα - Σηκώθηκε ελικόπτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην πυροσβεστική Λασιθίου και Ηρακλείου

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 9 το πρωί στις τοποθεσίες Ποταμίσες, Πέρα Βρύση και Τζίγκουνας, 3 χιλιόμετρα βόρεια της κοινότητας Σταυροχωρίου του Δήμου Ιεράπετρας,

Η πυροσβεστική υπηρεσία Ιεράπετρας ειδοποιήθηκε στις 9.25 το πρωί του Σαββάτου, οπότε ξεκίνησε η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού Λασιθίου με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ Λασιθίου κ.Βασιλάκη ενώ ειχε ενημερωθεί  και ο διοικητής της Π.Υ Ηρακλείου κ. Δαμουλάκης..

Στο σημείο έσπευσαν  9 οχήματα με 28 υπαλληλους και δύο πεζοπόρα τμήματα , όλη η δύναμη από το Λασίθι.

Της πυροσβεστικής δύναμης συνέδραμαν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής Σταυροχωρίου με δικά τους μέσα.

Επειδή το μέτωπο κινούνταν προς τη δασική έκταση, καίγοντας στο μεταξύ θάμνους, κλήθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειου που έφθασε στις 11.30 και με στοχευμένες βολές θαλασσινού νερού κατάφερε να σταματήσει το μέτωπο, γλυτώνοντας το δάσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Πρόεδρο της κοινότητας Σταυροχωρίου Γιάννη Ζουμπουλάκη, γύρω στις 12 το μεσημέρι είχε περιοριστεί με βοήθεια ελικοπτέρου ενώ οι επίγειες δυνάμεις κάνοντας εγκαταστάσεις πυρόσβεσης προσπαθούσαν να την ελέγξουν.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση, η φωτιά στις 12.30 ήταν σε ύφεση , χωρίς ενεργό μέτωπο.

Όπως έγινε γνωστο στις 2 το μεσημέρι, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και "πρόλαβε" να κάψει 9 στρέμματα γης εκ των οποίων ένα δασικής και εννέα χορτολιβαδικής έκτασης.

Στο σημείο παραμένουν 7 οχήματα, 18 υπάλληλοι και μία ομάδα πεζοπόρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News