default-image

Νέα βάση στο Τυμπάκι;

Κρήτη
Νέα βάση στο Τυμπάκι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «Η αναβάθμιση αυτή είναι στην πραγματικότητα κλιμάκωση της εμπλοκής μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι. Αυτό που συζητούν Αμερικάνοι αξιωματούχοι με την Ελληνική κυβέρνηση είναι η δημιουργία νέας, μεγάλης Αμερικανικής Στρατιωτικής – Αεροπορικής Βάσης. Κάτι τέτοιο προπαγανδίζεται ως στοιχείο αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών σχέσεων. Η αναβάθμιση αυτή είναι στην πραγματικότητα κλιμάκωση της εμπλοκής μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Οι ειδήσεις από τη Συρία το τελευταίο διάστημα είναι πολεμικά ανακοινωθέντα. Στις αντιθέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας συμμετέχουν με άλλους ρόλους οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών. Οι αυξανόμενες απειλές των Αμερικάνων για χτύπημα στο Ιράν, η μεθόδευση νέας επέμβασης στη Λιβύη, οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Συρία, η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, η διαρκώς αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο συσσωρεύουν τρομακτικά εύφλεκτο υλικό.

Η Ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτές τις συνθήκες ως ευκαιρία για αναβάθμιση του ρόλου της ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν. Στην ουσία, αποδέχεται εκ μέρους της άρχουσας τάξης της χώρας τον επικίνδυνο ρόλο του σημαιοφόρου των σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και ανταγωνίζεται την τούρκικη αστική τάξη που επιδιώκει, επίσης, να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο.

Τα κόμματα που υποστηρίζουν τέτοιες ενέργειες καθησυχάζουν το λαό και τη νεολαία. Υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι παράγοντας σταθερότητας. Η ζωή και η καθημερινότητα άλλο έδειξε και δείχνει: είναι ο κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Παραπλανώντας το λαό, η ελληνική κυβέρνηση(σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χθες ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή συγκυβερνήσεις αστικών κομμάτων) βαφτίζει αναβάθμιση του ρόλου της χώρας:

* τον εκσυγχρονισμό στις εγκαταστάσεις στον Άραξο για να μεταφερθούν πυρηνικά όπλα, πιθανόν από τη βάση του Ιντσιρλίκ.

* την επέκταση της βάσης στη Σούδα.

* τη μεταφορά των ιπτάμενων δολοφόνων drones στη Λάρισα.

* τις νέες βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο.

* την έναρξη συζήτησης για δημιουργία νέας βάσης και στο Τυμπάκι.

Με την πολιτική τους η Κρήτη και, γενικότερα, η Ελλάδα γίνεται στόχος για στρατιωτικό χτύπημα σε ένα νέο μεγάλο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η συζήτηση για «ανταλλάγματα» δεν αφορά το λαό και τη νεολαία!

Καλούμε το λαό να αντισταθεί σε αυτούς που τον οδηγούν στον πόλεμο για τα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων που εκμεταλλεύονται πλουτοπαραγωγικές πηγές, περιουσία των λαών.

Να παλέψει συστηματικά ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, που γίνεται σημαιοφόρος των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και να απαιτήσει να μην υπάρξει εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Να κλείσει τώρα η βάση - ορμητήριο της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις.

Καμιά σκέψη για δημιουργία νέας βάσης στο Τυμπάκι ή οπουδήποτε αλλού!

Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News