Προσοχή σε «εκβιαστικά» SMS συστήνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Κρήτη
Προσοχή σε «εκβιαστικά» SMS συστήνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι καταγγέλλει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης;

Σωρεία SMS «με απαιτητικό και εκβιαστικό περιεχόμενο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, φέρεται πως λαμβάνουν πολίτες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καταναλωτές καταγγέλλουν στην Ένωση ότι δέχονται μηνύματα για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τηλεφωνικούς παρόχους και εισπρακτικές εταιρίες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Επειδή τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε παράπονα και καταγγελίες από καταναλωτές ότι δέχονται sms, με απαιτητικό και εκβιαστικό περιεχόμενο από τηλεφωνικούς παρόχους, ή εισπρακτικές εταιρείες για ληξιπρόθεσμες οφειλές, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τους καταναλωτές τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής) ότι έχει ενεργοποιηθεί ο “Τειρεσίας” των παρόχων τηλεφωνίας, η γνωστή telegnous.

Εκείνα που θα πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές είναι τα εξής:

  1. Δεν αποχωρούμε από την σύμβαση οποιασδήποτε τηλεφωνικής παροχής, εάν δεν πληρώσουμε το χρωστούμενο ποσό, διότι πλέον δεν μπορούμε να αιτήσουμε παροχή από άλλο πάροχο εάν έχει μεταφερθεί το χρωστούμενο ποσό στην telegnous.gr
  2. Δεν δεχόμαστε εκβιαστικά μηνύματα όπως: ”Σας ενημερώνουμε πως στην περίπτωση που δεν εξοφλήσετε άμεσα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, η Εταιρεία δύναται να διαβιβάσει τα δεδομένα σας, στην telegnous gr.”
  3. Μπορούμε εάν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι από την παροχή να ζητήσουμε υπαναχώρηση από τη σύμβαση (εντός 14 ημερολογιακών ημερών) χωρίς καμία επιβάρυνση
  4. Διαβάζουμε τους όρους της σύμβασης προσεχτικά, δεν υπογράφουμε εάν υπάρχει χρηστικότητα

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης παρέχει κάθε συμβουλευτική με το θέμα, αλλά και στήριξη στους καταναλωτές, είτε είναι μέλη της ή όχι.

Για περισσότερη ενημέρωση, μπορείτε να απευθυνθείτε τηλέφωνα 2921092666, 2821092306, στο [email protected] και στο fax 2821092306.»

Σημειώνεται ότι η «Τηλεγνούς» αποτελεί το φορέα που σύστησαν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που δραστηριοποιούνται σήμερα στην ελληνική αγορά, σκοπός του οποίου είναι η σύσταση και λειτουργία κοινού αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς συνδρομητών – πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των εταιρειών κινητών επικοινωνιών. Πηγές των δεδομένων και αποδέκτες της πληροφορίας που θα προκύπτει από το αρχείο θα είναι αποκλειστικά οι εταιρείες κινητών επικοινωνιών, που εκάστοτε συμμετέχουν στο Φορέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News