default-image

Αποκεντρωμένη: Στο νούμερο 1 οι κατεδαφίσεις ξενοδοχείων στην Κρήτη

Κρήτη
Αποκεντρωμένη: Στο νούμερο 1 οι κατεδαφίσεις ξενοδοχείων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον τα μισά από τα δέκα πρώτα πρωτόκολλα αφορούν σε ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ ζητείται χρηματοδότηση

Κρίσιμες συναντήσεις με τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς, για να αρχίσει πλέον η εκτέλεση των τελεσίδικα αποφασισμένων κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών στον αιγιαλό της Κρήτης, θα έχει σήμερα Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη.

Ανάλογες συναντήσεις θα έχουν όλοι οι ομόλογοί της ανά τη χώρα, ενώ η ίδια ήταν αποκαλυπτική χθες προς την εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, ξεκαθαρίζοντας ότι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των κατεδαφίσεων, με την πρώτη και τη δεύτερη να αφορούν σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων πολύ μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην κοσμική Ελούντα του δήμου Αγίου Νικολάου, θα εξαρτηθεί από τις επαφές που θα έχει η ίδια στην Αθήνα. Η πρώτη συνάντηση εργασίας θα είναι σήμερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και η επόμενη θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Στη σημερινή συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι επτά συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Βασικό θέμα της συνάντησης αυτής είναι η ενημέρωση για τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων που αφορούν κυρίως αιγιαλούς, παραλίες, δασικές εκτάσεις και η πορεία εκτέλεσής τους από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Η συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη θα θέσει υπόψη τού κ. Σταθάκη ζητήματα αναφορικά με τις καθυστερήσεις και τις προσπάθειες της Αποκεντρωμένης για την ταχύτερη και αποτελεσματική υλοποίηση των εργασιών κατεδάφισης.

Στο μεταξύ, για την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, καλεί σε σύσκεψη τους επτά συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, με θέμα “Ζητήματα διοίκησης και λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων”.

Η συντονίστρια θα παρουσιάσει στον κ. Χαρίτση την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις προτάσεις βελτίωσης και οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.

«Εισερχόμαστε στο εκτελεστικό κομμάτι»

Η Μαρία Κοζυράκη είπε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” για τις επαφές αυτές: «Η συνάντηση που θα έχουμε με τον κ. Σταθάκη θα είναι εκτελεστική συνάντηση. Θα ενημερωθούμε για τα χρήματα που θα λάβουμε προκειμένου να εκτελέσουμε τις κατεδαφίσεις. Και θα ενημερωθούμε πιο αναλυτικά για θέματα που έχουν σχέση με τα προβλήματα της εκτέλεσης. Δηλαδή, θα προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης για να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε με τις διοικητικές προσφυγές. Και αν δεν καταφέρουμε να βρούμε μια λύση για να είναι εκτελεστά κάποια πρωτόκολλα οριστικά, όπως οφείλουν να είναι και να μην καθυστερούν χρόνια με τις διοικητικές προσφυγές απλά και μόνο επειδή κατατίθενται, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί άμεσα»...

Στο σημείο αυτό, η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης είπε στην εφημερίδα μας ότι ένα άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί τις Αποκεντρωμένες είναι οι κατεδαφίσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

«Όλες οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν ταυτόχρονα πρωτόκολλα κατεδάφισης σε τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα. Και είναι κι αυτό ένα θέμα που θα το δούμε συνολικά»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News