Κρήτη

Ο Θεός να το κάνει... Μέγαρο

Τραγική παραμένει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου. Η όψη του κτηρίου παραμένει... άθλια, με τους αστυνομικούς αλλά και τους ίδιους τους πολίτες να ζητούν από τους αρμόδιους να δρομολογηθεί επιτέλους η ανέγερση ενός νέου μεγάρου, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του προσωπικού, αλλά και του κόσμου.

Σίδερα που ξεπροβάλλουν απειλητικά μέσα από τα ντουβάρια, κομμάτια τοίχου έτοιμα να... αποκολληθούν και να πέσουν, και φυσικά το γνωστό θέμα με τον αμίαντο: Όπως είχε αποκαλυφθεί προ ολίγων ετών, μέρος του επίμαχου κτηρίου αποτελείται από αμίαντο.

Το πάγιο αίτημα της κατασκευής του νέου μεγάρου Ρεθύμνου είναι, όπως διαπιστώνει κανείς εύκολα, πιο επίκαιρο από ποτέ... Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα οι αρμόδιοι να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, πριν συμβεί κάτι που... δε θα μπορεί να διορθωθεί;

B.Κεγκέρογλου:«Να προχωρήσουν επιτέλους οι απαραίτητες διαδικασίες για το Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου».

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να προχωρήσουν επιτέλους οι απαραίτητες διαδικασίες για το Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Με την υπ’ αριθμ. 1362 από 22-11-16 ερώτηση μου, σας είχα ζητήσει την οριστική επίλυση του κτηριακού προβλήματος των κεντρικών αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου, με ανοικοδόμηση νέου κτηρίου στο περιβάλλοντα χώρο του οικείου τμήματος δοκίμων αστυφυλάκων.
Στην απάντηση σας, σημειώνατε ότι «επιδιώκεται η σταδιακή επίλυση του θέματος της στέγασης των υπηρεσιών σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές καθώς και η διεύθυνση τεχνικής υποστήριξης του αρχηγείου αξιολογεί τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές ως μη επιδέχουσες εκτεταμένες επισκευαστικές παρεμβάσεις».
Ενώ ο Δήμος Ρεθύμνου έχει προχωρήσει τις μελέτες που αφορούν στο νέο αστυνομικό μέγαρο, η Κυβέρνηση δεν έχει πράξει, ως όφειλε, καμία ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή.
Συγκεκριμένα:
 Εκκρεμούν οι εγκρίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με το Ρέθυμνο και τους όρους δόμησης
 Δεν έχει γίνει η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ταυτόχρονα, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υφιστάμενο αστυνομικό μέγαρο όλο και χειροτερεύει με κινδύνους για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.
Επειδή το υφιστάμενο κτήριο είναι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ακατάλληλο (προβλήματα στατικότητας, έλλειψη υποδομών ΑμΕΑ κλπ), όπως άλλωστε διαπιστώνουν και οι υπηρεσίες σας και
επειδή εντείνονται οι διαμαρτυρίες πολιτών και φορέων.

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

- Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το κτηριακό πρόβλημα των κεντρικών αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου;
-Πότε θα δώσει τις σχετικές εγκρίσεις το Υπουργείο Περιβάλλοντος;
- Πότε θα ενταχθεί η κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου Ρεθύμνου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν και όλες οι απαραίτητες προδικασίες;

Α.Χ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια