Το πάθος και το χαμόγελο της Κάλλιας θα τους συντροφεύει για μια ζωή

Κρήτη
Το πάθος και το χαμόγελο της Κάλλιας θα τους συντροφεύει για μια ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ορειβατική "οικογένεια" της Κρήτης αδυνατεί να πιστέψει την πρόωρη απώλεια της άτυχης εκπαιδευτικού.

Συλλυπητήρια επιστολή για το ατύχημα της Κάλλιας Μηλιαρά που συνέβη στις 2 Σεπτεμβρίου στο φαράγγι του Αμπά απέστειλαν οκτώ σύλλογοι της Κρήτης.

Η Κάλλια συμμετείχε σε διάφορους συλλόγους, ήταν έμπειρη και ασχολούνταν εντατικά με δραστηριότητες στο βουνό τα τελευταία εξίμισι χρόνια. Στην πορεία της αυτή, είχε εκπαιδευτεί και αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις. Οι δραστηριότητες στο βουνό της χάρισαν μια έντονη ζωή κοντά στη φύση, πλούσια σε βαθιά συναισθήματα, ειλικρινείς και ανιδιοτελείς σχέσεις με τους συναθλητές της. Η Κάλλια, ήταν ένα σημαντικό μέλος της ευρύτερης ορειβατικής οικογένειας και η πρόωρη απώλειά της έχει προκαλέσει θλίψη σε όλα τα μέλη της. Το πάθος της και το χαμόγελό της θα μας συντροφεύουν πάντα στις εξορμήσεις μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συλλόγων

«Μετά το τραγικό ατύχημα που έγινε πρόσφατα στο φαράγγι του Αμπά, όλοι εμείς οι φίλοι της Κάλλιας, μέλη και εκπρόσωποι από οκτώ συλλόγους θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το συμβάν και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά της.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε ακόμα, τη συμπαράστασή μας στους δυο συνοδοιπόρους της Κάλλιας, που βρίσκονταν μαζί της και που παρέμειναν δίπλα της, συμμετέχοντας στη μεταφορά της.

Η κατάβαση φαραγγιών, η σπηλαιολογία, η αναρρίχηση, η χειμερινή ορειβασία είναι δραστηριότητες που γίνονται σε άγριο φυσικό περιβάλλον. Όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτές, ακολουθούν μια διαδικασία εκπαίδευσης που οργανώνεται με σχολές των αντίστοιχων συλλόγων. Ακολουθώντας συγκεκριμένα πρότυπα εκπαίδευσης και πρωτόκολλα ασφαλείας παγκοσμίως αναγνωρισμένα.

Η Κάλλια συμμετείχε σε διάφορους συλλόγους, ήταν έμπειρη και ασχολούνταν εντατικά με δραστηριότητες στο βουνό τα τελευταία εξίμισι χρόνια. Στην πορεία της αυτή, είχε εκπαιδευτεί και αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις. Οι δραστηριότητες στο βουνό της χάρισαν μια έντονη ζωή κοντά στη φύση, πλούσια σε βαθιά συναισθήματα, ειλικρινείς και ανιδιοτελείς σχέσεις με τους συναθλητές της. Η Κάλλια, ήταν ένα σημαντικό μέλος της ευρύτερης ορειβατικής οικογένειας και η πρόωρη απώλειά της έχει προκαλέσει θλίψη σε όλα τα μέλη της. Το πάθος της και το χαμόγελό της θα μας συντροφεύουν πάντα στις εξορμήσεις μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Οι σύλλογοι:

Αναρριχητική Κοινότητα Κρήτης

Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, τμήμα Κρήτης (ΕΣΕ Ηρακλείου)

Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, τμήμα Δυτικής Κρήτης (ΕΣΕ Ρέθυμνου)

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΕΟΣ Ηρακλείου)

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων (ΕΟΣ Χανίων)

Παγκρήτιος Ομίλος Διάσχισης κι Εξερεύνησης Φαραγγιών (ΠΟΕΦ)

Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης (ΣΠΟΚ)

Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σητείας (ΦΟΡΣΣ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News