default-image

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη γυναίκα με ανήμπορο σύζυγο

Κρήτη
Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη γυναίκα με ανήμπορο σύζυγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες καταγγελίες για διακοπή ρεύματος ή ακόμη και απειλές απο τη ΔΕΗ

«Όπου φτωχός κι η μοίρα του»... Αυτό ισχύει σε δεκάδες περιπτώσεις συνανθρώπων μας στον νομό Ηρακλείου, που σαν να μην τους έφταναν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και μέλη της οικογένειάς τους, σαν να μην τους έφταναν οι συνθήκες φτώχιας των νοικοκυριών τους, εξαναγκάζονται ξαφνικά να ζήσουν και στο σκοτάδι, αφού τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα λόγω των χρεών τους και της αδυναμίας ρύθμισής τους, όχι επειδή δε θέλουν να πληρώσουν, αλλά επειδή δεν έχουν το ποσοστό που βάσει νόμου πρέπει να καταβάλουν.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις δεκάδες διακοπές ρεύματος που κάνει η διοίκηση της ΔΕΗ καθημερινά στον νομό Ηρακλείου, σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση!

Από την άλλη, έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων επειδή η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα, το οποίο είχαν απόλυτη ανάγκη για να μπορούν να αναπνέουν και να κρατιούνται ζωντανοί, κάτι το οποίο η Επιχείρηση το απέδιδε σε λάθη των ίδιων των νοικοκυριών αυτών, λόγω της μη ενημέρωσης της ΔΕΗ για τα προβλήματα υγείας και της υπαγωγής τους σε ανάλογο πρόγραμμα προστασίας των λογαριασμών τους από το κόψιμο του ρεύματος.

Όπως και να είναι πάντως τα πράγματα, έχουμε σήμερα μια πολύ σοβαρή καταγγελία του ΠΑΜΕ, που δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη από τη ΔΕΗ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα - σύμφωνα με το ΠΑΜΕ - η περίπτωση άνεργης γυναίκας στον δήμο Χερσονήσου, στην περιοχή των Γουβών, που η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα και της ζητάει για την επανασύνδεσή του 1.700 ευρώ, για χρέος 3.400 ευρώ.

«Ενώ είχε μαζέψει το ποσό των 700 ευρώ με τη βοήθεια των ταξικών σωματείων, η ΔΕΗ αρνήθηκε να κάνει ρύθμιση. Η συναδέλφισσα, εκτός του ότι είναι άνεργη, έχει και τον σύζυγό της με τέσσερα εγκεφαλικά και αναπηρία στο γηροκομείο για τον λόγο ότι χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, με αποτέλεσμα το μοναδικό τους εισόδημα, η σύνταξη του συζύγου, να πηγαίνει ακέραιη εκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι, βάσει των αποφάσεων ρύθμισης των οφειλών προς τη ΔΕΗ, ζητούνται από τους οφειλέτες ποσοστά τέτοια τα οποία είναι αυτονόητο ότι οι φτωχοί, άνεργοι και ανάπηροι συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να εξασφαλίσουν σε καμία των περιπτώσεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, δεκάδες άνεργοι, εργαζόμενοι και άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν στα ταξικά σωματεία, που στηρίζονται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, «ότι τους κόβεται το ρεύμα ή ότι δέχονται απειλές από τη ΔΕΗ να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να μην τους το κόψουν ή για να τους το επανασυνδέσουν.

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις με άτομα με αναπηρία, άνεργους κ.λπ. που καθημερινά ζουν κάτω από τον φόβο των απειλών για διακοπή ρεύματος. Σημαντικός αριθμός φτωχών νοικοκυριών δεν μπορεί να κάνει ρύθμιση χρεών, γιατί έχουν μπερδεμένα κληρονομικά ή νοικιάζουν σε ιδιοκτήτες που δεν έχουν ρολόι στο όνομά τους. Η κατάσταση μάλιστα θα χειροτερέψει αφού, κατόπιν καταγγελιών συνδικαλιστών της ΔΕΗ, η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ πιέζει τους εργαζόμενους τεχνικούς να αυξήσουν τις διακοπές ρεύματος κατά προτεραιότητα και εν συνεχεία να “ασχοληθούν” με βλάβες δικτύου, τη στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ αυξάνει για μια ακόμη φορά τα τιμολόγια κατανάλωσης...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News