45ο Δημοτικό: H επικινδυνότητα… στο κόκκινο για ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία

Κρήτη
45ο Δημοτικό: H επικινδυνότητα… στο κόκκινο για ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβλήματα είναι πολλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν καθημερινοί για τους μαθητές του 45ου Δημοτικού Σχολείου.

Άκρως επικίνδυνες εικόνες καταγράφονται στον εξωτερικό χώρο του 45ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, τη στιγμή που οι μικροί μαθητές σχολάνε, με τον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV, να καταγράφει το κυκλοφοριακό χάος στον στενό δρόμο αλλά και την επικινδυνότητα η οποία χτυπά κόκκινο.

15 λεπτά μετά τη 1.00 οπότε χτυπάει το σχολικό κουδούνι, εκατοντάδες μικρά παιδιά διασχίζουν τον δρόμο, ανάμεσα σε αυτοκίνητα, εικόνες που εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα.

Γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους λαχταρούν και προσπαθούν να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, καθώς κινούνται ανάμεσα σε οχήματα, τα οποία διέρχονται και από τις δύο κατευθύνσεις.

Πρόκειται μάλιστα για ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Κρήτης καθώς αριθμεί περισσότερους από 400 μαθητές οι οποίοι προέρχονται από την περιοχή της Φοινικιάς, Μαλάδων, κάμπου Αγίου Σύλλα και Κορακοβουνίου.

Γονείς καυτηριάζουν την χαοτική κατάσταση που επικρατεί το μεσημέρι, την έλλειψη πεζοδρομίων αλλά και σχετικής σήμανσης η οποία να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι διέρχονται σε χώρο πλησίον σχολείου.

Κυκλοφοριακό, έλλειψη στάθμευσης και πεζοδρομίων συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό, με τους γονείς να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου στους αρμόδιους προτού να είναι... αργά.

Από τη πλευρά μας ενημερώσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος όπως μας είπε θα εξετάσει το επίμαχο ζήτημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News