Ένα αντιπλημμυρικό έργο έχει σκορπίσει ανησυχία

Κρήτη
Ένα αντιπλημμυρικό έργο έχει σκορπίσει ανησυχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ένα έργο που θα βελτιώσει τη κατάσταση και που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, κάνουν λόγο από την ΔΕΥΑΗ.

Με την ανησυχία να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους κάτοικοι στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά εκφράζουν τους φόβους τους σε σχέση με αντιπλημμυρική παρέμβαση η οποία μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από την ΔΕΥΑΗ, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να έχουν ενημερωθεί, ως όφειλαν, από τους αρμόδιους.

Το ρέμα της Χρυσοβαλάντου το οποίο έχει να καθαριστεί για χρόνια και στο οποίο όπως φαίνεται θα καταλήγει μεγάλο τμήμα των όμβριων υδάτων, δεν θα αντέξει όπως υποστηρίζουν το μεγάλο όγκο υδάτων της περιοχής με συνέπεια όπως λένε να είναι ορατός ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων πέριξ του ρέματος.

Για ένα έργο που θα βελτιώσει τη κατάσταση και που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, κάνουν λόγο από την ΔΕΥΑΗ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι αυτές τις μέρες ξυπνούν με αυτές τις εικόνες: Μεγάλες τσιμεντοσωλήνες κατά μήκος του ρέματος Χρυσοβαλάντου, με τους ίδιους να προσπαθούν να ρίξουν φως στην άκρη του τούνελ… για το τι ακριβώς σχεδιάζεται στην περιοχή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV, οι ίδιοι λένε ναι στο αντιπλημμυρικό έργο, όχι όμως στο να καταλήγει στο ρέμα Χρυσοβαλάντου, καθώς όπως λένε η μεγάλη συσσώρευση όμβριων υδάτων σε ένα ρέμα που έχει να καθαριστεί αρκετά χρόνια θα μεταφέρει το πρόβλημα στην επίμαχη περιοχή, με δυσάρεστα πιθανόν αποτελέσματα.

Μάλιστα, όπως υποστήριξαν το ρέμα Χρυσοβαλάντου σε αρκετά σημεία στενεύει, κάτι που εγκυμονεί τυχόν κινδύνους από την ορμή και τον μεγάλο όγκο των υδάτων στο ρέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΔΕΥΑΗ, πρόκειται για αντιπλημμυρική παρέμβαση στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής, υπόγεια τα οποία θα καταλήγουν είτε σε αγωγούς ομβρίων, είτε στο ρέμα Χρυσοβαλάντου, είτε στο ρέμα Μεσαμπελιών. Αυτές τις μέρες γίνεται η προεργασία ενώ το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα 2 χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News