Κ. Λαγουδιανάκης: Ο Κρητικός μαντιναδολόγος που «ντύνει» καθημερινά τη «Νέα Κρήτη»

Κρήτη
Κ. Λαγουδιανάκης: Ο Κρητικός μαντιναδολόγος που «ντύνει» καθημερινά τη «Νέα Κρήτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV συνάντησε έναν άνθρωπο που με το παραδοσιακό του μεγαλείο δημιουργεί μοναδικές κρητικές μαντινάδες…

Κώστας Λαγουδιανάκης: Ο διαλεκτόφωνος κρητικός δάσκαλος, όπως τον αποκαλούν πολλοί, ο άνθρωπος που κουβεντιάζοντας μαζί του, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι μιλάει «πατώντας» πάνω σε έναν απαράμιλλο πλούτο ιδιωματικών λέξεων, δημιουργώντας την τέλεια στιχουργική πανδαισία… ή αλλιώς την τέλεια μαντινάδα!

Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV τον «συνάντησε» λίγο πριν την έναρξη του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Μαντινάδας, έναν διαγωνισμό για τον οποίο - όπως ο ίδιος περιγράφει - νιώθει υπερήφανος τόσο για τις πυρετώδεις προετοιμασίες, όσο και για το πόσο πολύ συνέβαλε σε αυτό ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαρασού, του χωριού στο οποίο μεγάλωσε.

Πολλοί, άλλωστε, έχουν «γνωρίσει» τον Κώστα Λαγουδιανάκη και μέσα από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη», αφού έχει φροντίσει να «ντύσει» περισσότερες από 1.300 εκδόσεις της εφημερίδας με τις μαντινάδες του, τα τελευταία 4 χρόνια. Έμπνευσή του αποτελεί το πρωτοσέλιδο κάθε ημέρας και η κύρια είδηση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.

Δείτε στο ρεπορτάζ ποιο από τα πολλά πρωτοσέλιδα τον ζόρισε συναισθηματικά, βάζοντας τον σε ένα κύκλο βαθιάς στεναχώριας και θλίψης αλλά ταυτόχρονης ευρηματικότητας…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News