Κρήτη

Οι Κρητικοί θυμούνται τον Παύλο Φύσσα - Συγκεντρώσεις στη μνήμη του

«Η μνήμη είναι δύναμη»

Πέντε χρόνια πέρασαν από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Οι Κρητικοί θυμούνται και τιμούν τη μνήμη του τραγουδιστή και κοινωνικού αγωνιστή με τη διοργάνωση δύο συγκεντρώσεων.

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί πορεία με σημείο εκκίνησης την πλατεία Αγίου Νικολάου στην Νέα Αλικαρνασσό, ενώ μισή ώρα νωρίτερα στις 18:30, θα γίνει αντίστοιχη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωσή της η «Αντιφασιστική Δράση» αναφέρει μεταξύ άλλων

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής αυγής. Ο φόνος του Παύλου είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς η ναζιστική οργάνωση στηριζόμενη στην ατιμωρησία και στη δυναμική που πήρε από την είσοδο της στη βουλή πραγματοποίησε δεκάδες επιθέσεις σε Έλληνες και μετανάστες.

Η δολοφονία του Παύλου αποτελεί μια τομή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. Στο πρόσωπο του συμπυκνώνεται ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τη μισαλλοδοξία και η ανάγκη να παραμείνει ζωντανή η μνήμη. Για όλες και όλους. Τις χιλιάδες αντιφασίστριες/ες που δεν πτοήθηκαν από τα ναζιστικά τύμπανα και υπερασπίστηκαν τις γειτονιές και τους δρόμους τους.

Έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια αφότου ξεκίνησε η δίκη της Χ.Α, που αποτελεί επίσης μία από τις σημαντικότερες δίκες στην ιστορία του τόπου, με τις αποκαλύψεις να έρχονται σαν καταιγίδα δείχνοντας ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια πολιτικά προσχεδιασμένη πράξη, αλλά και γενικά την εγκληματική βάση που έχει το μόρφωμα αυτό. Ωστόσο, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια ο φονιάς Ρουπακιάς, αλλά και τα ηγετικά στελέχη που έδιναν τις εντολές παραμένουν ελεύθεροι.

 

Σχόλια