Στα χέρια της αστυνομίας 65 αλλοδαποί στα αεροδρόμια της Κρήτης

Κρήτη
Στα χέρια της αστυνομίας 65 αλλοδαποί στα αεροδρόμια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πλαστογραφία κατηγορούνται οι 65 αλλοδαποί, εκ των οποίων και ένας ανήλικος

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε για άλλη μία φορά σε όλα τα αεροδρόμια της Κρήτης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 65 ατόμων οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 10 έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, συνελήφθησαν 65 αλλοδαποί (45 άντρες και 19 γυναίκες) στα αεροδρόμια «Νίκος Καζαντζάκης», «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» και «Βιτσέντζος Κορνάρος».

Πρόκειται για γυναίκες και άντρες ηλικίας 18 έως 45 ετών, αλλά και ένας ανήλικος εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων και του Αστυνομικού Σταθμού Σητείας, οι 65 αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Τσεχίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Δανία, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιράκ, Λεττονίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Εσθονίας Ιαπωνίας και Λουξεμβούργου προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Αγγλία και Ολλανδία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα 10.09.2018 έως και την 16.09.2018, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», στο Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» και στο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Β. Κορνάρος» συνολικά εξήντα πέντε (65) αλλοδαποί και συγκεκριμένα 45 άνδρες και 19 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 45 ετών και ανήλικος για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων και του Αστυνομικού Σταθμού Σητείας οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Τσεχίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Δανία, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιράκ, Λεττονίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Εσθονίας Ιαπωνίας και Λουξεμβούργου προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Αγγλία και Ολλανδία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου.».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News