Ακρωτηριάστηκε το χέρι του στο μηχάνημα κοπής: Άσχημη εξέλιξη είχε το ατύχημα στο εργαστήριο

Κρήτη
Ακρωτηριάστηκε το χέρι του στο μηχάνημα κοπής: Άσχημη εξέλιξη είχε το ατύχημα στο εργαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα γίνει προσπάθεια επανασύγκολλησης του άκρου στο νοσοκομείο.

Δυσάρεστη εξέλιξη είχε τελικά το ατύχημα που υπέστη ένας άνδρας νωρίς το μεσημέρι σε εργαστήριο βιοτεχνίας άρτου στα Σταυράκια Ηρακλείου.

Το χέρι του είχε εγκλωβιστεί σε μηχάνημα κοπής και δόθηκε επείγουσα κλήση σε ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του αλλά και στο ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ωστόσο παρά την άμεση κινητοποίηση των διασωστών που μέσα σε ελάχιστα λεπτά απεγκλώβισαν το χέρι του άνδρα από μηχάνημα κοπής, τελικά τα νέα δεν είναι ευχάριστα καθώς το χέρι του άνδρα ακρωτηριάστηκε από το ύψος του αγκώνα και κάτω.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και δεν αποκλείεται, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν να γίνει προσπάθεια επανασύγκολλησης του άκρου και να σωθεί το χέρι του άτυχου άνδρα.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με αυτό το εργατικό ατύχημα.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου μας βρέθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ώστε να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία του συναδέλφου και του ευχήθηκαν καλή και γρήγορη ανάρρωση. Στη συνέχεια μαζί με κλιμάκιο της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εντείνει εδώ και τώρα τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανασφάλιστη εργασία και εργοδοτική ασυδοσία που παρατηρείται στην πλειοψηφία των χώρων εργασίας του κλάδου μας. Ατυχήματα όπως το σημερινό δείχνουν ποιά είναι η πραγματικότητα της μεταμνημονιακής εποχής που υπερηφανεύεται συνεχώς η κυβέρνηση.

Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να μη διστάζουν και να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο τις ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους που εργάζονται.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News