default-image

Με ομιλίες και συναυλίες τιμώνται τα 100 χρόνια δράσης του ΚΚΕ

Κρήτη
Με ομιλίες και συναυλίες τιμώνται τα 100 χρόνια δράσης του ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aφιερωμένο στα 100 χρόνια ηρωϊκής δράσης του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της νεολαίας του, της ΚΝΕ, είναι το φεστιβάλ του κόμματος. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Το φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ» μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις σε όλο τον Νομό Χανίων μέσα στο καλοκαίρι, κορυφώνει τις εκδηλώσεις του,στα Χανιά στις 15-16 Σεπτέμβρη στο φρούριο του Ιτζεδίν.

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Νομό Χανίων φέτος είναι ξεχωριστό και για ένα επιπλέον λόγο. Πραγματοποιείται στο ιστορικό φρούριο του Ιτζεδίν. Στον τόπο αυτό γράφτηκαν μερικές από τις χρυσές σελίδες της 100 χρονης ηρωϊκής πορείας του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Χανίων και οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ με την επιλογή του χώρου,τιμάμε τους χιλιάδες που κράτησαν ψηλά την σημαία των ιδανικών του ΚΚΕ και με τεράστιο προσωπικό κόστος, όχι απλά δεν απαρνήθηκαν τα ιδανικά τους, αλλά μετέτρεψαν τις φυλακές σε κάστρα αγώνα,σε πέτρινα πανεπιστήμια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη ώρα έναρξης 8μμ:

  • 8μμ Κρητικό Γλέντι με τους Γ.Σκευάκη, Κ.Παχάκη και το Λαογραφικό σύλλογο Χανίων
  • 8:30μμ Συναυλία με τίτλο «τα τραγούδια του αγώνα», του Μίκη Θεοδωράκη με το Τάσο Ψαλιδάκη και το Μουσικό Σύνολο Χανίων
  • 9:15μμ Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα «Το ΚΚΕ στις Μεγάλες στιγμές της Ταξικής Πάλης», από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ
  • 10μμ Συναυλία με τους Imam Baildi

Κυριακή 16 Σεπτέμβρη ώρα έναρξης 7:30 μμ:

  • 7:30 Συναυλία με την Εναλασσόμενη Τάση
  • 8μμ Συναυλία αφιερωμένη στα «100 χρόνια ΚΚΕ» με τους: Εντέχνως Λαϊκοί, Μιχάλη Μπακατσάκη, Halicuti Band και το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • 9:15μμ Πολιτική Ομιλία με το Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • 10:15μμ Συναυλία με τη Γλυκερία.

 Ταυτόχρονα κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στον χώρο των φυλακών καθώς και σε έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ, ενώ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Τις μέρες του φεστιβάλ θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο για τη μεταφορά προς το φρούριο του Ιτζεδίν ανά μια ώρα από τις 6:30 έως τις 9:30 με αναχώρηση από την αφετηρία του ΚΤΕΛ Χανίων.Αντίστοιχα μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο για την επιστροφή προς τα Χανιά.

                                                                       

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News