Κρήτη

Ώρες αγωνίας για τον ανήλικο και τον ρακοσυλλέκτη - Τι «συνδέει» τα δύο θύματα τροχαίων

Μάχη για την ζωή δίνουν στην εντατική δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου ένας ανήλικος και ένας ηλικιωμένος εξαιτίας τροχαίων που σημειώθηκαν αρχές της εβδομάδας σε Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα.

Και τα δύο περιστατικά πάντως έχουν κοινό παρονομαστή. Τόσο ο 14χρονος όσο και ο 78χρονος, ενεπλάκησαν σε τροχαία που σημειώθηκαν επίσης και τα δύο το πρωί της Δευτέρας, ενώ επίσης και οι δύο νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με την ελπίδα να βγουν νικητές της δύσκολης μάχης που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Σε βαριά κατάσταση ο ρακοσυλλέκτης.

Κρίσιμα εξακολουθούν να είναι τα 24ώρα για τον 78χρονο ρακοσυλλέκτη που το πρωί της Δευτέρας τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά στην εθνική οδό στην είσοδο για Γιόφυρο .

Δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και κάθε ώρα που περνά είναι και μία ώρα «μάχης» για την ζωή του ηλικιωμένου.

«Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, υπό καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και έχει συνδεθεί με αναπνευστήρα»,ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti ο χειρουργός, εντατικολόγος της ΜΕΘ Βενιζελείου κ. Βαγγέλης Βολακάκης. Μάλιστα ο τραυματίας φέρει και ένα βαρύ ορθοπεδικό τραύμα στο πόδι και αναμένεται να εισαχθεί στο χειρουργείο.

Πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 14χρονου.

Την ίδια ώρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ, νοσηλεύεται ο ανήλικος που τραυματίστηκε βαρύτατα όταν και αυτός τη Δευτέρα το πρωί ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο στον Καβρό Αποκόρωνα με έναν 24χρονο να υποκύπτει στα βαρύτατα τραύματα του.

Σύμφωνα πάντα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γιάννη Φανουργιάκη, «το 14χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση διασωληνωμένο χωρίς να έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές».

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή του Καβρού, στον Αποκόρωνα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ανθρώπων εκ των οποίων οι δύο ήταν πιο βαριά τραυματισμένοι και τελικά ο 24χρονος, ελληνικής καταγωγής, δεν τα κατάφερε.

Σχόλια