Κρήτη

Δρόμοι ποτάμια, κυκλοφοριακό χάος και... τροχαία λόγω βροχής

Βίντεο και φωτογραφίες από ένα φθινοπωρινό Ηράκλειο.

Λίγα λεπτά της ώρας ήταν αρκετά στο Ηράκλειο για να πλημμυρίσουν δρόμοι, φρεάτια να «βουλώσουν», να υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση και μάλιστα σε ώρα που οι περισσότεροι οδηγοί είτε πήγαιναν στις δουλειές τους , είτε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις αστραπόβροντα, παρέπεμπαν σε ένα εξολοκλήρου φθινοπωρινό σκηνικό που σε τίποτα δεν θύμιζε το ηλιόλουστο τοπίο προηγούμενων ημερών και με προβλήματα, μικρής όπως αποδείχθηκε, ευτυχώς έκτασης.

Σε αρκετές περιοχές σε κάποια φρεάτια συσσωρεύτηκαν ποσότητες σκουπιδιών με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να μην έχει «διαφυγή» και τελικά να μετατρέπει τους δρόμους σε λίμνες και ποτάμια.

 Χαρακτηριστική η περίπτωση των πλημμυρισμένων δρόμων επί της οδού Ηρακλή . Μια περιοχή γνωστή για την εικόνα που εμφανίζει κάθε φορά που βρέχει, και ελάχιστα λεπτά της ώρας είναι αρκετά για να μετατραπεί σε… ποτάμι.

Ίδιο σκηνικό σε Φοινικιά ,  Άγιο Ιωάννη Χωστό αλλά και Βασιλειές.

Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση στην Αλικαρνασσό και συγκεκριμένα στον κόμβο Ικάρου Καζαντζίδη. Αναγνώστρια έστειλε στο neakriti.gr φωτογραφία από το χώρο στάθμευσης έξω από την Εθνική Τράπεζα. Η βροχή έχει καλύψει μεγάλο μέρος των οχημάτων.

Απροσπέλαστος ο χώρος και στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού. Η βροχή έχει καλύψει τα πάντα, μην επιτρέποντας , όπως είναι φυσικό οχήματα να σταθμεύσουν .

Τροχαίο ατύχημα στην εθνική

Με την πρώτη καταρρακτώδη βροχή σημειώθηκαν και τροχαία ατυχήματα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Ιδιαίτερα τυχερός μέσα στην ατυχία στάθηκε ένας τουρίστας όταν έχασε το πρωί της Πέμπτης τον έλεγχο του αυτοκινήτου στην εθνική, στα όρια Ηρακλείου-Ρεθύμνου.

Το ΙΧ εξετράπη της πορείας και ανετράπη εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό τον άνδρα.

Διερχόμενοι οδηγοί βοήθησαν τον Γερμανό να βγει από το αυτοκίνητο ενώ ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε η Τροχαία, ζητώντας να απομακρυνθούν οι οδηγοί.

Ο οδηγός σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται εκτός κινδύνου.

 

Σχόλια