default-image

Εκατοντάδες παραγωγοί θα έχουν πρόβλημα με την επιδότηση

Κρήτη
Εκατοντάδες παραγωγοί θα έχουν πρόβλημα με την επιδότηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον επόμενο μήνα η καταβολή της επιδότησης, ωστόσο για 1000 παραγωγούς υπάρχουν εμπόδια

Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς της χώρας το 70% της Βασικής Ενίσχυσης (που αποτελεί γύρω στο 55% της Ενιαίας Ενίσχυσης), όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ανακοινώνοντας και το πλάνο πληρωμών των αγροτών για το επόμενο διάστημα. Στο διάστημα από 17 μέχρι 20 Οκτωβρίου είναι η εκτίμηση του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Ανδρέα Στρατάκη, με βάση τις πληροφορίες που ο ίδιος έχει από την Τράπεζα Πειραιώς και την “GAIA Επιχειρείν”, ενώ αναφέρει ως ορατό ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα σε περίπου 1.000 παραγωγούς του νομού Ηρακλείου, που από την τηλεσκόπηση παρουσιάστηκαν στις δηλώσεις τους διάφορα προβλήματα.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξή του χθες στην τηλεοπτική εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ανακοίνωσε τα εξής:

- Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017.

- Σχετικά με τη μετεξέλιξη του Οργανισμού, θα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του και με αλληλέγγυο σύστημα θα γίνει ο εκσυγχρονισμός του.

- Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή του 70% της Βασικής Ενίσχυσης των αγροτών. Το υπόλοιπο θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

- Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (βιολογικά, δασώσεις κ.λπ.).

- Μειώνονται κατά το 1/3 οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και περνάμε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των συνεταιρισμένων αγροτών και στην ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών ξεκίνησαν πρώτα από τους μικρομεσαίους αγρότες με τη θέσπιση των 3 αφορολόγητων το 2016. Πλέον από το 2019 θα βοηθήσει η κυβέρνηση στην ελάφρυνση των μεσαίων και ανώτερων εισοδηματικά αγροτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News