Χτυπά το πρώτο κουδούνι για φέτος «χωρίς ελλείψεις σε βιβλία & εκπαιδευτικούς»

Κρήτη
Χτυπά το πρώτο κουδούνι για φέτος «χωρίς ελλείψεις σε βιβλία & εκπαιδευτικούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστροφή στα θρανία για τους μικρούς μας φίλους σήμερα - Με αγιασμό ξεκινά η χρονιά

Στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, οπότε και ανοίγουν ξανά τα σχολεία μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού. Οι μαθητές όλων των σχολείων θα δώσουν το ραντεβού της επιστροφής στα θρανία σήμερα, λίγο μετά τις 8 το πρωί, οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Ο υπουργός Παιδείας έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 19.480 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε’ Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α’ Λυκείου, τα Γαλλικά της Β’ Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β’ Λυκείου.

Ότι χωρίς προβλήματα θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά 2018-2019 διαβεβαίωσε μέσα από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» και ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης. Ωστόσο, παραμένουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τα οποία προσεγγίζουν τα 200 στη δευτεροβάθμια, ενώ η Παράλληλη Στήριξη, που είναι μια μορφή φοίτησης των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολική τάξη του γενικού σχολείου, παραμένει υποστελεχωμένη.

Ευχές από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή νέα αρχή, καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, σημειώνοντας πως «ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές με ελπίδες, όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Ευχόμαστε ακόμα σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, κατανόηση αλλά και πίστη, γιατί μόνο έτσι θα βοηθήσουν τα παιδιά στην επίτευξη των στόχων τους.

Είναι γεγονός ότι και η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με σοβαρότατα προβλήματα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να κυλήσει ομαλά η φετινή εκπαιδευτική χρονιά. Μένοντας προσηλωμένοι στους στόχους σας, με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα μπορείτε - και το ευχόμαστε - να πετύχετε ό,τι ονειρευτείτε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News