Κρήτη

Διήμερη επίσκεψη στα Σκόπια για το Γιάννη Κουράκη

«Η Ελλάδα, παραμένει σταθερός υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης»

Στην πρωτεύουσα της Π.Γ.Μ.Δ. τα Σκόπια, θα βρίσκεται για τις επόμενες δυο μέρες, ο Γιάννης Κουράκης, προκειμένου να μετέχει σε συνεδρίαση, ως μέλος της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕΤΠ-ΠΓΜΔ.

Σε δήλωση του, ο κ. Κουράκης τονίζει, ότι η χώρα μας, η Ελλάδα, παραμένει σταθερός υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης και πρωτοστατεί στην επανέναρξη των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων με την ατζέντα της Θεσσαλονίκης.

Η καταρχήν συμφωνία για την επίλυση του ονόματος της 17ης Ιουνίου, που χαιρετίστηκε από τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τη Διεθνή Κοινότητα, ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Π.Γ.Μ.Δ.

Απαραίτητη προϋπόθεση της στήριξης από τη χώρα μας για τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης, είναι η επικύρωση και η ουσιαστική εφαρμογή των διατάξεων της από τη γειτονική χώρα.

Σε κάθε περίπτωση τονίζει ο κ. Κουράκης, η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΜΔ έχει να κάνει και με την υλοποίηση των Επειγουσών Μεταρρυθμιστικών Προτεραιοτήτων και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια