Κρήτη

«Έρχονται» τα πρωτοβρόχια: Που και πότε θα βρέξει στην Κρήτη;

Για τα καλά, όπως όλα δείχνουν, «ήρθε» το φθινόπωρο καθώς, τα πρωτοβρόχια είναι προ των πυλών

Με συννεφιά, θερμοκρασίες που δεν αναμένεται να ξεπεράσουν του 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά και βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές του νησιού, πρόκειται να «κυλήσει» η ερχόμενη εβδομάδα στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, σήμερα Δευτέρα και το τριήμερο Τετάρτη έως Παρασκευή, πρόκειται να θυμίσει, για τα καλά, φθινόπωρο, καθώς αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Κρήτης.

Που και πότε θα βρέξει:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αμάρι

ασθενής βροχή

 

 

βροχή

ασθενής βροχή

Άνω Βιάννος

 

 

 

βροχή

ασθενής βροχή

Ανώγεια

ασθενής βροχή

 

 

βροχή

ασθενής βροχή

Αρκαλοχώρι

ασθενής βροχή

 

 

ασθενής βροχή

ασθενής βροχή

Κρουσώνας

 

 

 

ασθενής βροχή

 

Μάλια

ασθενής βροχή

 

 

βροχή

ασθενής βροχή

Μοίρες

 

 

 

ασθενής βροχή

 

Μουρνιές

 

 

ασθενής βροχή

 

 

Νεάπολη

 

 

ασθενής βροχή

ασθενής βροχή

ασθενής βροχή

Ρέθυμνο

 

 

 

ασθενής βροχή

 

Σπήλι

 

 

 

ασθενής βροχή

 

Τζερμιάδο

 

 

ασθενής βροχή

 

ασθενής βροχή

Τυμπάκι

 

 

 

ασθενής βροχή

 

Ο καιρός τη Δευτέρα  στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα Ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα Ανατολικά θα φτάσουν, τοπικά, μέχρι και τα 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα

Ακόμη πιο Φθινοπωρινό αναμένεται να γίνει το σκηνικό του καιρού από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας ενώ πρόσκαιρα αυξημένες θα είναι και οι νεφώσεις με τις πιθανότητες για τοπικές βροχές να εμφανίζονται όλο και πιο αυξημένες. Τα αίτια τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν αυτή την αλλαγή είναι η διέλευση μιας διαταραχής στην ανώτερη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με μία ψυχρή εισβολή αερίων μαζών στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας καθώς και η πρόσκαιρη ενίσχυση των βορείων ανέμων, χωρίς όμως να σημειώνουν ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα των προγνωστικών μοντέλων οι βροχές που θα κάνουν την εμφάνιση τους από την Τετάρτη θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, ευνοώντας τις βόρειες περιοχές του νησιού, αρχικά στις δυτικές και κεντρικές περιοχές της Κρήτης, ενώ για την Πέμπτη υπάρχουν πιθανότητες για τοπικές βροχές και σε ανατολικές περιοχές.


Για την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να διατηρηθεί καλός καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη με λίγες νεφώσεις μόνο στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Βόρειες, έως και Βορειοδυτικές διευθύνσεις στα ανατολικά, με την ένταση τους να φθάνει στα 3 έως 4 Μποφώρ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη στους 20⁰C (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι χαμηλότερη) και τη μέγιστη στους 28 έως 30⁰C. Στα νότια τμήματα του νησιού θα είναι έως και 2 βαθμούς υψηλότερη. Οι συνθήκες όμως αυτές ευνοούν και τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας.


Σταδιακά από την Τετάρτη αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους περισσότερες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά σε δυτικές και κεντρικές περιοχές της Κρήτης. Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο με την ένταση τους να φθάνει στα 4 έως και 5 Μποφώρ, προκαλώντας και λίγο πιο αυξημένο κυματισμό στις βόρειες ακτές. Η θερμοκρασία υποχωρεί σταδιακά σε χαμηλότερα επίπεδα δείχνοντας φθινοπωρινά πλέον χαρακτηριστικά ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.
Για την Πέμπτη διατηρείται το φθινοπωρινό πλέον σκηνικό του καιρού με μικρότερα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και πιθανότητες για τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά τμήματα του νησιού, ενώ πιο περιορισμένες είναι οι πιθανότητες για τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις στα δυτικά της Κρήτης ενώ ΒΔ έως και Δυτικοί θα πνέουν στα ανατολικά και νότια τμήματα του νησιού με την ένταση τους να φθάνει έως και τα 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει σε φθινοπωρινούς τόνους, με την ελάχιστη να υποχωρεί και κάτω από τους 20 ⁰C στα πεδινά (ακόμη περισσότερο αισθητή θα γίνει η πτώση της θερμοκρασίας στα ορεινά με τιμές κάτω από του 15⁰C) ενώ και η μέγιστη θα κυμαίνεται στους 25 έως και 28⁰C.
Τα έως τώρα προγνωστικά δεδομένα δίνουν καλύτερο και με περισσότερη ηλιοφάνεια τον καιρό από την Παρασκευή με μία τάση των θερμοκρασιών να ανέβουν σε λίγο υψηλότερα, αλλά κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός στη χώρα μέχρι και το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις αναμένουμε στην Ελλάδα την Τρίτη, οι οποίες βαθμιαία στα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν, ενώ στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως, στα Ανατολικά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, στα Ανατολικά και τα Νότια της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα Δυτικά 3 με 5 Μποφόρ και στα Ανατολικά 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει, περεταίρω, μικρή πτώση.

Την Παρασκευή στα Ανατολικά και τα Νότια, αναμένεται να υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα Δυτικά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αμετάβλητοι 3 με 4 Μποφόρ και στα Νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια