Υπάρχει και η οδός της ψευδούς καταμήνυσης...

Κρήτη
Υπάρχει και η οδός της ψευδούς καταμήνυσης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μάθαμε από το δημόσιο προφίλ fb του Κ. Βαρδαβά, o οποίος είναι αντιδήμαρχος, είναι διατάκτης του Δήμου Ηρακλείου, είναι πρόεδρος ΑΑΗ Α.Ε. ΟΤΑ και είναι μέλος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ότι μας υπέβαλε μήνυση με την οποία ζητά την ποινική μας δίωξη για το αδίκημα της δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση.

Πρέπει να επισημάνουμε σε αυτό το πολιτικό πρόσωπο με τις πολλές δημόσιες θέσεις ευθύνης ότι:

1. Δε γνωρίζουμε το περιεχόμενο της μήνυσης που κατέθεσε. Όμως αυτή η ενέργειά του θα έχει τις συνέπειες της ψευδούς καταμήνυσης.

2. Έχει ευθύνες για τους ψευδείς ισχυρισμούς του στο δημοσιευμένο κείμενό του περί της δήθεν “πολυετούς και συστηματικής σπίλωσής του”.

3. Προφανώς μπερδεύει αφενός το συνταγματικό μας δικαίωμα να ασκούμε κριτική στα δημόσια πράγματα (και που μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει διαψευστεί) και αφετέρου τις προσωπικές του βλέψεις και πολιτικές του επινοήσεις για τα δημοτικά και άλλα πράγματα.

4. Δε φοβόμαστε καμία απειλή. Εμείς θα συνεχίσουμε την αναγκαία και δίκαιη κριτική μιας δημοτικής Αρχής η οποία πανθομολογούμένως έχει απογοητεύσει ακόμη και εκείνους που αρχικά τη στήριξαν.

5. Ένα δεν του συγχωρούμε. Από τώρα. Την απειλή ότι θα μας “τελειώσει” όχι μόνο προσωπικά, αλλά και ως όργανο ενημέρωσης του κρητικού λαού. Την απειλή αυτήν την έχει επαναλάβει δημοσίως και παλαιότερα. Αυτό αποδεικνύει μια βαθύτατη αντιδημοκρατική νοοτροπία ενός προσώπου που εκτίθεται δημόσια και πιθανόν είναι να υπόκειται στη δημόσια κριτική (σε ό,τι τον ίδιο αφορά). Ας γνωρίζει ότι ο “πολιτικός θάνατος” ήταν μια ποινή που εξαφανίστηκε από τα μέσα του 14ου αιώνα από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και στη χώρα μας.

Τον περιμένουμε λοιπόν πανέτοιμοι".

Αντώνης Δημητρίου, εκδότης εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News