Κρήτη

Ένωση Κρητών Αττικής: Μια παρέα περιμένει τους πρωτοετείς φοιτητές από την Κρήτη

Μια μεγάλη παρέα περιμένει τους νέους φοιτητές από την Κρήτη στην Αθήνα.

Η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής λειτουργεί από το 1943, έχει καταγράψει ήδη μια μακρά ιστορία στην πρωτεύουσα αφού μετρά χιλιάδες μέλη ενώ κάθε χρόνο ανανεώνεται με περίπου 600 – 700 νέα μέλη.

Νέοι φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αθήνας ανοίγουν μια φιλόξενη αγκαλιά που χωρά μέσα όλους τους πρωτοετείς φοιτητές από το νησί μας.

Οι παλιότεροι φοιτητές υποδέχονται τους νέους και προσφέρονται να τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στην αχανή πρωτεύουσα. Όπως αναφέρουν στο neakriti.gr μέλη της Ένωσης «βοηθάμε τους νέους φοιτητές να βρουν σπίτι σε περιοχή κοντά στη σχολή τους. Έχουμε φτιάξει τα τελευταία χρόνια ένα δίκτυο με σπίτια που ενοικιάζονται και έχουμε έτοιμες προτάσεις για όποιον εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον».

Παράλληλα, η Ένωση οργανώνει αφιλοκερδώς πλήθος πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων μέσα από τις οποίες κάθε νέος φοιτητής μπορεί να συναντήσει ανθρώπους της ηλικίας του, να αναπτύξει τα ενδιαφέροντα του και να κοινωνικοποιηθεί μέσα από ένα «γνώριμο» περιβάλλον όπως επίσης οργανώνονται εκδρομές σε προορισμούς με πολιτιστική αξία αλλά και τουρνουά.

Κάθε χρόνο οργανώνονται μαθήματα κρητικών χορών και οργάνων, σεμινάρια αυτοάμυνας, ημερίδες με θέμα τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης, αιμοδοσίες, επισκέψεις σε ιδρύματα, ομιλίες με θέματα που απασχολούν την νεολαία, όπως επίσης οι φοιτητές έχουν και δική τους ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό «Κρήτη FM 87,5».

Οι «παλιοί» λοιπόν βρίσκονται ήδη στις επάλξεις περιμένοντας τους «νέους» να τους ξεναγήσουν στην Αθήνα και να γίνουν όλη μαζί μια μεγάλη παρέα για να σκορπίσουν «άρωμα» Κρήτης σε όλη την πρωτεύουσα.

Σημειώνεται τέλος, ότι στις 6 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η πρώτη "Σαββατιάκη παρέα" για τη φετινή χρονιά, η οποία θα αποτελέσει τη βραδιά γνωριμίας για τους πρωτοετείς φοιτητές στην οποία είναι όλοι προσκεκλημένοι!

 

 

Σχόλια