Κρήτη

Θα «παρακολουθούν» τα βυτιοφόρα, μετά και τα λύματα στον Καρτερό

Σύσκεψη από την Περιφέρεια Κρήτης για τα λύματα

Οι τραγικές εικόνες με τα λύματα στον Καρτερό, που ανέδειξε η ΚΡΗΤΗ TV μέσα από δεκάδες ρεπορτάζ, κινητοποίησαν την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανοίγοντας τη «βεντάλια» του προβλήματος, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων προκειμένου να μπει «φραγμός» στην μόλυνση του περιβάλλοντος και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης που συγκάλεσε ο κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αναδείχτηκαν πτυχές του προβλήματος με φορείς να ανταλλάσσουν απόψεις γύρω από την ανεξέλεγκτη ρίψη λυμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα τα «αγκάθια» και τις αδυναμίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι θέτουν ζητήματα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού βιολογικών καθαρισμών.

Μεταξύ άλλων προτάθηκε η ηλεκτρονική παρακολούθηση των βυτιοφόρων ώστε οι αρμόδιοι να διαθέτουν εικόνα της διαδρομής των λυμάτων προκειμένου να μπει φρένο σε τυχόν ενέργειες μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Αναφορικά με το περιβαλλοντικό έγκλημα στην περιοχή του Καρτερού, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με φόντο το πόρισμα «φωτιά», όπως δήλωσε ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις για το καυτό αυτό ζήτημα ώστε να υπάρξουν στοχευμένες κινήσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια