«Μαμά- μπαμπά γιατί;» - Τα παιδιά ήρωες που βοηθάει η «Ηλιαχτίδα»

Κρήτη
«Μαμά- μπαμπά γιατί;» - Τα παιδιά ήρωες που βοηθάει η «Ηλιαχτίδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωπικές ιστορίες για τα "ομορφότερα και τα πιο γενναία παιδιά του κόσμου"

«Ποια να ξεχωρίσω; Tα παιδιά που νόσησαν, αγωνίστηκαν, θεραπεύτηκαν και μετά υποτροπίασαν, τους έφηβους που αμέσως μετά από τον αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων αντί να χαρούν την επιτυχία και την ενηλικίωσή τους , κλήθηκαν να αγωνιστούν για το δυσκολότερο αγώνα της ζωής τους, ποια;; Ποιος μπορεί να αντέξει να βλέπει ένα παιδί να πονάει, να κάνει εμετούς από τη χημειοθεραπεία, να χάνει τα μαλλιά του και τόσες άλλες παρενέργειες από τις θεραπείες που κάνει. Ποιος μπορεί να αντέξει την αγωνία των γονέων όταν περιμένουν να βρεθεί συμβατός δότης γιατί το παιδί τους πρέπει να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ποιος μπορεί να αντέξει τις απορίες τους…. “μαμά- μπαμπά γιατί…;;; Είστε τα ομορφότερα και τα πιο γενναία παιδιά του κόσμου, είστε οι ήρωές μας!!» σημειώνει με συγκίνηση η Μαρία Ευστρατίου.

Είναι οι μικροί ήρωες που γνωρίζουν καθημερινά οι άνθρωποι της «Ηλιαχτίδας» και το προσωπικό των νοσοκομείων στην Κρήτη. Πριν καν καταφέρουν να απολαύσουν την ανεμελιά της παιδικής ηλικίας, αναγκάζονται να «μεγαλώσουν» απότομα και να δώσουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωή τους. Σε αυτό τον αγώνα έχουν το Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων παιδιών με νεοπλασία στο πλευρό τους. Εξάλλου κανείς δεν πρέπει να λείπει από τον αγώνα αυτό. Όλοι με το δικό τους τρόπο, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Μάλιστα στον ξενώνα της «Ηλιαχτίδας» στο χώρο του ΠΑΓΝΗ φιλοξενούνται κυρίως οι γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται στην κλινική και ενίοτε παιδιά που έρχονται για επανεξέταση. Κατά μέσο όρο 4 από τα 6 δωμάτια του ξενώνα είναι γεμάτα ημερησίως…

Πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

 Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Μαρία Ευστρατίου «Με την ετήσια συνδρομή μέλους, τη δωρεά σας, την εταιρική χορηγία σας, τη συμμετοχή σας σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται για την εξεύρεση οικονομικών πόρων, την αγορά προϊόντων από τα παζάρια της Ηλιαχτίδας, την ενίσχυση των κουμπαράδων μας που βρίσκονται σε σημεία καταστημάτων και εταιριών της πόλης Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, την παραγγελία πρόσκλησης και μπομπονιέρας για βάπτιση και γάμο,  βοηθάτε έμπρακτα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που παλεύουν με την ασθένεια καθημερινά».

Υπάρχει ένας ακόμα απλός και εύκολος τρόπος για να βοηθήσει όποιος επιθυμεί. Όσοι είναι μεταξύ 18 έως 45 ετών μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Η «Ηλιαχτίδα» ως επίσημος συνεργάτης του συλλόγου  «Όραμα Ελπίδας», την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, οργανώνει τοπικά δράσεις ενημέρωσης και λήψης δειγμάτων με σκοπό την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην στερείται την ελπίδα! 

«Για να συνεχίσουμε την πλήρη κάλυψη εξόδων εξωνοσοκομειακών εξετάσεων και μετακινήσεων των παιδιών και των συνοδών τους σε δημόσια νοσοκομεία του εσωτερικού και του εξωτερικού  όπου τα παιδιά παραπέμπονται για εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες, την πλήρη κάλυψη ακτινοβολιών/ ακτινοθεραπειών σε ιδιωτικά νοσοκομεία  της Αθήνας», όπως εξηγεί η κ.Ευστρατίου.

 Κι ακόμη:

-Για να συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση των μικρών ασθενών και όλων των μελών των οικογενειών τους μέσω συστηματικής εβδομαδιαίας ψυχοθεραπείας από μόνιμους εξωτερικούς συνεργάτες- ψυχολόγους του συλλόγου με σκοπό τη βελτίωση των προβλημάτων όπως άγχος, φοβίες, κατάθλιψη κ.α

-Για να συνεχίσουμε επικουρικά μαζί με την διοίκηση του Πα.Γ.Ν.Η. την εύρυθμη λειτουργία του ξενώνα δωρεάν φιλοξενίας «η ηλιαχτίδα» που εκτός από τη διαμονή, δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις οικογένειες που νοσηλεύονται να χρησιμοποιούν καθημερινά την κοινόχρηστη κουζίνα για την παρασκευή γευμάτων αλλά και τους χώρους πλυντηρίων- στεγνωτηρίων για την καθαριότητα των ρούχων τους, ανάγκες που λόγω της μακρόχρονης διαμονής τους στην κλινική αποτελούσαν πριν τον ξενώνα τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους

 -Για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε οικονομικά τις οικογένειες και να καλύπτουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες τους όπως: οικονομικές ενισχύσεις σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα,  φυσικοθεραπείες, περούκες, τεχνητά μέλη, αναλώσιμα, μεταφράσεις εγγράφων από νοσοκομεία του εξωτερικού, κ.α..

 «Ο Χρυσός Σεπτέμβρης»

Μάλιστα μήνας Σεπτέμβριος έχει θεσπιστεί ως «ο Χρυσός Σεπτέμβρης», μήνας παγκόσμιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Μια καμπάνια που προασπίζεται εδώ και χρόνια η «Ηλιαχτίδα» στηρίζοντας έμπρακτα υλικά, ηθικά και ψυχολογικά τα παιδιά της Κρήτης που πάσχουν από καρκίνο καθώς και τις οικογένειες τους.  Εξάλλου όπως αναφέρει ο Σύλλογος «Είμαστε μια αγκαλιά πάντα ανοιχτή!...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News