Αναβολή στην ανέγερση 5άστερης μονάδας στον «Αγγελόβραχο»

Κρήτη
Αναβολή στην ανέγερση 5άστερης μονάδας στον «Αγγελόβραχο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση πέρασε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

Θυμάστε την υπόθεση ανέγερσης νέας 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας στον “Αγγελόβραχο” και τον έντονο αναβρασμό στις τάξεις των μελών του τοπικού οικοδομικού συνεταιρισμού για το ότι το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει πρόσβαση στο προωθούμενο ξενοδοχείο μέσα από τους δρόμους που έχει φτιάξει ο συνεταιρισμός των καθηγητών;

Το θέμα ήταν να συζητηθεί χθες στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, ωστόσο πήρε αναβολή. Η αναβολή λήψης απόφασης για την επόμενη συνεδρίαση αποφασίστηκε προκειμένου να ληφθεί υπόψη νεότερη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου. Η επόμενη επιτροπή που θα γνωμοδοτήσει σχετικά με το θέμα θα γίνει εντός 20 ημερών.

Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του φράγματος Αμιρών, που πρόκειται να αρδεύσει 1.600 στρέμματα πρώιμων κηπευτικών στην περιοχή του δήμου Βιάννου. Στα πλαίσια προστασίας των υδατικών πόρων της ίδιας περιοχής, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού των Αμιρών.

Τις δύο θετικές γνωμοδοτήσεις χαιρέτισαν με ικανοποίηση, παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Μηνά Σταυρακάκη, αλλά και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Θετική γνωμοδότηση δόθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και για τη σημαντική υποδομή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών της ευρύτερης περιοχής του Πλακιά.

Εγκρίθηκε, επίσης, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με βελτιώσεις-ασφαλτοστρώσεις επαρχιακού δικτύου των Δήμων Σητείας-Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News