Δίνουν τα χέρια ΣΥΡΙΖΑ-Αρναουτάκης;

Κρήτη
Δίνουν τα χέρια ΣΥΡΙΖΑ-Αρναουτάκης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσθηση, όχι απλώς “φλερτ”,επικείμενης προεκλογικής συνεργασίας, άφησε η επίσκεψη Τσίπρα

Εξελίξεις ενόψει της αυτοδιοικητικής εκλογικής μάχης του ερχόμενου Μαΐου σηματοδότησε για την Κρήτη η χθεσινή κάθοδος Τσίπρα στα Χανιά. Και αυτό γιατί η ηθελημένη παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης (ο οποίος σημειωτέον φέρεται να είχε ρίξει “γέφυρες” και προς την πλευρά της Ν.Δ.), η κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και οι εκατέρωθεν αβροφροσύνες μεταξύ τους άφησαν μια γενική αίσθηση αμφίπλευρης προσέγγισης έως “συμμαχίας” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Αρναουτάκη, με το βλέμμα φυσικά στραμμένο στην επικείμενη εκλογική μάχη για τον περιφερειακό θώκο της Κρήτης.

Για πολλούς, δεν πέρασαν διόλου απαρατήρητα τρία συγκεκριμένα γεγονότα, που “δείχνουν” προς πολιτική συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-Αρναουτάκη ενόψει της επικείμενης κάλπης. Ποια είναι τα τρία σημάδια;

Πρώτον, το ότι ο Σταύρος Αρναουτάκης έσπευσε χθες το πρωί να βρεθεί στα Χανιά για να υποδεχτεί προσωπικά τον πρωθυπουργό και την υπουργική συνοδεία του (αποτελούμενη από τους Ανδρέα Ξανθό, Γιώργο Σταθάκη, Παύλο Πολάκη, αλλά και τον νέο γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη), παρά το γεγονός πως η επίσκεψη “κλείδωσε” τελευταία στιγμή. Και επίσης παρά το γεγονός πως η επίσκεψη Τσίπρα ήταν στοχευμένη στον νομό Χανίων και στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, κάτι που σημαίνει πολύ απλά πως δε συνέτρεχε ιδιαίτερος λόγος παρουσίας του περιφερειάρχη, που θα μπορούσε να είχε... αφήσει τη χθεσινή ημέρα στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη.

Όπως φάνηκε, ο Σταύρος Αρναουτάκης ήθελε και πήγε στα Χανιά, δίνοντας έτσι ο ίδιος ένα παγκρήτιο αλλά και συνάμα προεκλογικό τόνο στην κάθοδο Τσίπρα. Έναν προεκλογικό τόνο όμως που ήθελε να δώσει, στο ίδιο μήκος κύματος, ακριβώς, και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που οι δυο τους είχαν μια ξεχωριστή συνάντηση.

Φυσικά, θα πει κανείς, και ο περιφερειάρχης είχε τυπικώς έρεισμα να πάει στα Χανιά και να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ώστε να του θέσει τα ζητήματα της Κρήτης. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον καθαρό σημειολογικό συμβολισμό της κίνησής του, που σηματοδοτεί ένα άνοιγμα του Σταύρου Αρναουτάκη προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ακριβώς ισχύει και αντιστρόφως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά του πρωθυπουργού, που μέσα από κινήσεις και λεγόμενα σκιαγράφησε ένα εμφανές άνοιγμα προς τον Αρναουτάκη ενόψει εκλογών.

Άλλωστε ένα πρώτο σχετικό άνοιγμα είχε κάνει και πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης. Στον απόηχο της ομιλίας Τσίπρα στο “Αστόρια”, δέσποζε τότε στα “πηγαδάκια”, στις συζητήσεις στα τοπικά πολιτικά, αυτοδιοικητικά και δημοσιογραφικά γραφεία, η αναφορά του πρωθυπουργού στον Σταύρο Αρναουτάκη!

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας, εξαγγέλλοντας τις εργασίες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), είχε πει πέρυσι επί λέξει: «Και βεβαίως θα είμαστε εδώ, εγώ με τον περιφερειάρχη, για να βρεθούμε στην έναρξη των εργασιών. Το έργο, βέβαια, θα ολοκληρωθεί σε 4-5 χρόνια από την έναρξή του, αλλά, απ' ό,τι βλέπω, πάλι θα είμαστε εδώ εγώ και ο περιφερειάρχης για να το εγκαινιάσουμε».

Από ό,τι φαίνεται λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε χθες από εκεί που είχε σταματήσει τον περσινό Σεπτέμβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News