Στην Κάνδανο ο πρωθυπουργός - Η μαντινάδα που του αφιέρωσαν και η υπόσχεση για τις αποζημιώσεις

Κρήτη
Στην Κάνδανο ο πρωθυπουργός - Η μαντινάδα που του αφιέρωσαν και η υπόσχεση για τις αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταίος σταθμός του πρωθυπουργού στην Κρήτη το μαρτυρικό χωριό.

Με μία μαντινάδα και σε θερμό κλίμα υποδέχτηκαν το μεσημέρι,  φορείς και κάτοικοι της μαρτυρικής Κάνδανου, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα πλαίσια της μονοήμερης περιοδείας του στην Δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στο νομό Χανίων.

«Χίλια καλωσορίσατε, κι ας κάνατε τον κόπο, ήρθατε και τιμήσατε τον εδικό μας τόπο», ήταν συγκεκριμένα η μαντινάδα που αφιέρωσε ο Αντιδήμαρχος Κανδάνου - Σελίνου κ. Γιώργος Βακάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Κανδάνου όπου φιλοξενείται έκθεση ιστορικού και λαογραφικού υλικού από το Ολοκαύτωμα της Κανδάνου.

Ο Δήμαρχος Κανδάνου - Σελίνου κ. Αντώνης Περάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Τσίπρα για την αποφράδα ημέρα της 3ης Ιουνίου του 1941 και ακολούθησε ξενάγηση στα εκθέματα του ιστορικού Μουσείου με τον πρωθυπουργό να μην κρύβει θαυμασμό και δέος για τα εκθέματα. 

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: Οι γερμανικές αποζημιώσεις έχουν ήδη συζητηθεί στη Βουλή και μέχρι τέλος χρόνου θα «φθάσουν» στην Ολομέλεια του Σώματος καθώς πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο θεωρούμε ιστορικό χρέος την επίλυση του.

Ακολούθως ο κ. Περάκης σύστησε στον κ. Τσίπρα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι συγκεκριμένος Δήμος συγκαταλέγεται στους δήμους στην Ελλάδα με τα περισσότερα μέλη να είναι γυναίκες.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού που συνοδεύεται από τους Υπουργούς Σταθάκη, Ξανθό και τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη, η πλατεία του χωριού, το μνημείο πεσόντων όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ενώ η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί με γεύμα προς τιμήν του και ακολούθως ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει το απόγευμα για την Αθήνα.

Δηλώσεις Παύλου Πολάκη και Σταύρου Αρναουτάκη για τα έργα στην Κρήτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News