default-image

Κύκλωμα δουλεμπόρων: Χαλαρά από τη Χερσόνησο έδινε εντολές ο «κοντός»

Κρήτη
Κύκλωμα δουλεμπόρων: Χαλαρά από τη Χερσόνησο έδινε εντολές ο «κοντός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κουμάντο» έκανε ένας 36χρονος Σύρος γνωστός στην... «πιάτσα» ως «Χοσέ», η απλά ως... «κοντός»

Μέσα στο πλαίσιο διεθνούς εγκληματικού δικτύου φαίνεται ότι εκτυλισσόταν η δράση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που εξαρθρώθηκε προχθές από τις τοπικές διωκτικές Αρχές, με τη σύλληψη συνολικά έξι ατόμων σε Ηράκλειο και Σφακιά. Σύμφωνα με τις Αρχές, το κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών αποτελούταν από συνολικά τρεις “εγκληματικούς πυρήνες”, που λειτουργούσαν σε Κρήτη, Αίγυπτο και Ιταλία.

Εξάλλου, εκτός από τα έξι άτομα που έχουν ήδη συλληφθεί, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται 10 ακόμη άτομα. Ας σημειωθεί ότι και οι “έξι” που έπεσαν προχθές στη “φάκα” των Αρχών ανήκαν στον πυρήνα της Κρήτης, ο οποίος αριθμούσε τουλάχιστον 14 άτομα... Στο μεταξύ, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σκιαγραφούν το προφίλ του φερόμενου ηγέτη του πυρήνα της Κρήτης - αλλά και ηγετικού στελέχους εν γένει του επίμαχου κυκλώματος.

Σύμφωνα με τις Αρχές, “κουμάντο” στον πυρήνα της Κρήτης έκανε ένας 36χρονος άνδρας από τη Συρία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 36χρονος ήταν γνωστός στην... “πιάτσα” ως “Χοσέ”, η απλά ως... “κοντός”. Ο “κοντός” του κυκλώματος φέρεται, λοιπόν, ως πρόσωπο με σημαντικές διεθνείς διασυνδέσεις. Ειδικότερα, φέρεται ως το άτομο που έκανε τις επαφές με τα ηγετικά στελέχη των πυρήνων της Αθήνας και της Αιγύπτου. Ο “κοντός” ήταν μόνιμος κάτοικος γνωστού παραθαλάσσιου οικισμού της ευρύτερης περιοχής της Χερσονήσου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News