Ρολάρουν με πατίνια σε όλη την Κρήτη με όραμα την Ελπίδα!

Κρήτη
Ρολάρουν με πατίνια σε όλη την Κρήτη με όραμα την Ελπίδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρολάρουν στους τέσσερις νομούς της Κρήτης για να μεταφέρουν το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών ως πρεσβευτές του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Εντυπωσιάζουν και πρωτοπορούν τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Πρέβελη που χθες ξεκίνησαν το γύρο της Κρήτης με πατίνια. Εγχείρημα δύσκολο , όχι όμως για τους καλά προετοιμασμένους αθλητές, που έχοντας κάνει πολύωρες προπονήσεις δήλωσαν πανέτοιμοι να διανύσουν συνολικά διακόσια ογδόντα επτά χιλιόμετρα, αναδεικνύοντας το ολυμπιακό πλέον άθλημα των πατινιών.

Πρόκειται για μια σκυταλοδρομία αγάπης η εκκίνηση της οποίας δόθηκε χθες το πρωί στο Καστέλι Κισάμου και με ενδιάμεσους σταθμούς το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο θα καταλήξει την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο. Ο γύρος της Κρήτης με πατίνια στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου και συνδυάζεται με δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικές πλατείες των τεσσάρων πόλεων.

Οι αθλητές του αγωνιστικού τμήματος του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Πρέβελη που συμμετέχουν στο γύρο της Κρήτης μιλούν για μια μεγάλη πρόκληση ενώ αναφερόμενοι στους κινδύνους και τις δυσκολίες του όλου εγχειρήματος τονίζουν ότι ο ασφαλτοτάπητας στην κατάσταση που βρίσκεται σε πολλά σημεία, δεν είναι ιδανικός για διαδρομές με πατίνια. Το άθλημα προσθέτουν, απαιτεί πολύ καλή σωματική κατάσταση, άριστη προετοιμασία και μεγάλες αντοχές.

Πέρα από τη διάδοση του αθλήματος των πατινιών οι νεαροί αθλητές μεταφέρουν μήνυμα αγάπης στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας για την δωρεά μυελού των οστών. Γι αυτό και στις παράλληλες εκδηλώσεις που οργανώνονται θα γίνονται και λήψεις δειγμάτων για συμβατούς δότες μυελού των οστών.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Νέα Κρήτη ο προπονητής του αγωνιστικού τμήματος του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Πρέβελη κ. Μανόλης Σφακιανάκης «στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο νησί μας .Θέλουμε παράλληλα να παρουσιάσουμε το ολυμπιακό άθλημα των πατινιών και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από αθλητές πατινιών από δεκάδες ξένες χώρες για επόμενη διοργάνωση. Ταυτόχρονα μεταφέρουμε και το μήνυμα μας «δώσε ελπίδα, δώσε ζωή» για να ενημερωθεί ο κόσμος για τη δωρεά μυελού των οστών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News