Ο Σεπτέμβρης έρχεται, αλλά το… καλοκαίρι παραμένει!

Κρήτη
Ο Σεπτέμβρης έρχεται, αλλά το… καλοκαίρι παραμένει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επανήλθε» το καλοκαίρι, παρατείνοντας και τις διακοπές, αλλά και τις εξορμήσεις μας στη θάλασσα.

Μπορεί ο Αύγουστος να μας… «δυσαρέστησε» λίγο μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο μας αποζημιώνει… αποχαιρετώντας μας με τον καλύτερο τρόπο, ενώ με χαμόγελο στα χείλη υποδεχόμαστε και τον Σεπτέμβριο, που μας δείχνει το καλύτερό του πρόσωπο.

Ο Σεπτέμβριος λοιπόν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς παρατείνοντας το καλοκαίρι μας, αλλά και τις διακοπές μας, καθώς το Σαββατοκύριακο προβλέπεται άκρως καλοκαιρινό, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με το θερμόμετρο στην Κρήτη να φτάνει και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο  το σκηνικό του καιρού θα είναι καλοκαιρινό μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μέχρι 4 έως και 5 Σεπτεμβρίου οι θερμοκρασίες προβλέπονται καλοκαιρινές.

Έτσι λοιπόν, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να σημειωθούν και πάλι 36-37°C στη δυτική και βόρεια Ελλάδα (στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές) και 35-36°C στις ανατολικές και νότιες αντίστοιχα ηπειρωτικές περιοχές. Στα νησιά μας, τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30-32°C κατά μέσο όρο.

Το μελτέμι θα δροσίσει τα ανατολικά και νότια

Το μελτέμι θα επιστρέψει στο Αιγαίο και μάλιστα θα πνέει με ένταση 5-6 και πολύ τοπικά ακόμη και 7 μποφόρ στα κεντρικά τμήματα του για τις επόμενες ημέρες, δροσίζοντας έτσι τα περισσότερα ανατολικά και νότια τμήματα της Ελλάδας.

Οι θάλασσες θα είναι ζεστές

Οι θερμοκρασίες των θαλασσών τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στα επίπεδα των 26-27°C και τοπικά στους 28°C στην περιοχή των Δωδεκανήσων, καθιστώντας έτσι τις θάλασσες μας αρκετά ζεστές για να συνεχίσετε ευχάριστα τα μπάνια σας.

Σχετική ζέστη και στην Αθήνα

Στην Αθήνα ή θερμοκρασία θα αρχίσει να "τραβάει" την ανηφόρα, και έτσι τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα "φλερτάρει" καθημερινά με τους 34-35°C κάνοντας τις μέρες μας μέχρι και τουλάχιστον τις 4 έως 5 Σεπτέμβρη καθαρά καλοκαιρινές.

Ο καιρός το Σάββατο

Για αύριο Σάββατο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ο καιρός σε Κρήτη και Κυκλάδες

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε Κρήτη και Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 32.

Ίδιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή και στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το Σάββατο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ.   

Σε Μακεδονία - Θράκη

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.  

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 Βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά.  

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερή.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια Ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 35.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός και στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα Ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 3 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νότιοι έως 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο neakriti.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News