Κρήτη

Creta Farms: Τόσο «πράσινη» η κουλτούρα της όσο και το Logo της!

Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος, η CRETA FARMS καταφέρνει να δημιουργήσει μια μεγάλη, πράσινη αλυσίδα

Επτά χιλιάδες (7.000) δέντρα, βιολογικός ισοδύναμος της πόλης που φιλοξενεί τη βιομηχανία, πόσιμο νερό βιολογικού, βιοφίλτρα, κομποστοποιήσεις, φοίνικες, καλλωπιστικά φυτά, κηπουρικά άρτια κομμένα δέντρα και όμως… δεν είναι ξενοδοχείο!

Είναι βιομηχανία και μάλιστα παραγωγική και μάλιστα καθετοποιημένη και μάλιστα η μοναδική καθετοποιημένη της χώρας μας!

Ένα ολόκληρο δάσος ζωντανό χάρη στα ζωικά απόβλητα

Πάνω από επτά χιλιάδες (7.000) δέντρα ποτίζονται χάρη στα ζωικά απόβλητα. H επεξεργασία των υγρών αποβλήτων της χοιροτροφικής μονάδας και του εργοστασίου γίνεται σε μονάδα βιολογικού καθαρισμού ισοδύναμης από αυτή της πόλης που φιλοξενεί την βιομηχανία CRETA FARMS, στο Ρέθυμνο.

Η εταιρία αποδίδει διπλό όφελος στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Αφενός, με τη δημιουργία ενός «πνεύμονα» πρασίνου που ευεργετεί όλη την περιοχή και αφετέρου από την υπεύθυνη χρήση ύδατος με την επεξεργασία λυμάτων και την «επαναχρησιμοποίηση» νερού χωρίς σπατάλες. Τα δέντρα αυτά, πέραν της απορρόφησης του επεξεργασμένου νερού του βιολογικού, απορροφούν από την ατμόσφαιρα σημαντικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Έχεις πιει ποτέ επεξεργασμένο νερό βιομηχανίας;

Το παραγόμενο νερό του βιολογικού χρησιμοποιείται για το πότισμα όλων των δέντρων και καλλωπιστικών φυτών που υπάρχουν στην εταιρία, για άρδευση αγροτικών καλλιεργειών αλλά και περιαστικού πράσινου. Το επεξεργασμένο νερό της βιομηχανίας, αφού ελεγχθεί ότι καλύπτει τις απαιτήσεις, μεταφέρεται μέσω δικτύου και θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως πόσιμο!

Διατροφική αλυσίδα: Πράσινη & Κρητική

Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος, η CRETA FARMS καταφέρνει να δημιουργήσει μια πράσινη αλυσίδα με το σιτηρέσιο να αξιοποιείται πλήρως από το ζώο και την εταιρία με την σειρά της να διαχειρίζεται ορθώς τα απόβλητά της. Χρησιμοποιεί ζωοτροφές φυτικής προέλευσης χωρίς ιχθυάλευρα και ζωικά λίπη ενώ δε χρησιμοποιεί αντιβιοτικά κατά την πάχυνση.

ΒΙΟ | φίλτρα ~ μάζα ~ αέριο

Η CRETA FARMS συμβάλλει, μέσω της αξιοποίησης των στερεών αποβλήτων της, στη μείωση της κατανάλωσης ρυπογόνων πηγών ενέργειας. Το βιοαέριο είναι μια πρακτική με διπλό όφελος: Αφενός μειώνεται σημαντικά η ποσότητα των στερεών αποβλήτων και αφετέρου μειώνεται η εξάρτηση της εταιρίας από ρυπογόνες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Υγρά και στερεά απόβλητα: υπεύθυνη διαχείριση

Συνεχείς επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες για να υπάρχει η δυνατότητα ανακύκλωσης υλικών, παραπροϊόντων και αποβλήτων. Παρά το υψηλό κόστος των επενδύσεων αυτών, το αποτέλεσμα ανταμείβει την CRETA FARMS κατατάσσοντάς την στις εταιρίες πρότυπα της κατηγορίας της για την ανεπτυγμένη περιβαλλοντική της συνείδηση στην Ν/Α Ευρώπη. Η επεξεργασία αποβλήτων όμως, δε σταματά στα υγρά. Η CRETA FARMS έχει εγκαταστήσει εξοπλισμό δοκιμάζοντας την αξιοποίηση του επεξεργασμένου αποβλήτου του βιολογικού στις μονάδες ψύξης της βιομηχανίας.

Νησιώτικες…green practices

Αλλά οι περιβαλλοντικές δράσεις της CRETA FARMS, δεν σταματούν εδώ. Η εταιρία έχει εγκαταστήσει ειδικά βιοφίλτρα που επεξεργάζονται τις δυσάρεστες οσμές προκειμένου να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της αυτοδέσμευσής της να εφαρμόζει περιβαλλοντικά υπεύθυνες πρακτικές, διενεργεί μία σειρά από περιβαλλοντικές μελέτες, για την κατηγορηματική τεκμηρίωση της άψογης ποιότητας του νερού και του οικοσυστήματος στη θαλάσσια περιοχή του Λατζιμά, ως μια εταιρία που σέβεται τη φύση και το περιβάλλον και το ανταποδίδει πολλαπλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια