Κρήτη

Ξέσπασε φωτιά εν πλω στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Στον Πειραιά επιβάτες από την Κρήτη

Αποβιβάστηκαν ασφαλείς μετά την περιπέτεια που έζησαν.

875 επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά εν πλω όπως έγραψε τα ξημερώματα το neakriti.gr και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά.

Η αποβίβαση, που έγινε με κλίμακα της πυροσβεστικής υπηρεσίας -για λόγους ασφαλείας και προληπτικά- ολοκληρώθηκε το πρωί.

Εν τω μεταξύ με χρήση αφρού αλλά και νερού συνεχίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά η κατάσβεση της φωτιάς στο γκαράζ 3 του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου το οποίο αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο λιμάνι του Πειραιά και να αποβιβάσει με ασφάλεια τους 875 επιβάτες.

Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετείχαν στην επιχείρηση, ο καπνός πλέον στο πλοίο είναι ελάχιστος και η επιχείρηση επικεντρώθηκε στο να κριθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδίδεται μόνο καπνός, όμως παρ' όλ' αυτά στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του γκαράζ, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ. 

 

Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00 με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης.

 Οι μηχανισμοί πυρόσβεσης  λειτούργησαν άμεσα

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ:

«Στις 28/08 και ώρα 23:45 εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3 με τα φορτηγά, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά. Οι μηχανισμοί πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο από το πλήρωμα.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με ίδια μέσα. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς και η εταιρία μεριμνά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών τους και την συνέχεια του ταξιδιού τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420».

Σχόλια