Κρήτη

Με καταιγίδες και ανέμους φεύγει ο Αύγουστος

Τι λένε οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις επόμενες μέρες στην Κρήτη;

Τα Μερομήνια φαίνεται πως βγαίνουν αληθινά και στην Κρήτη έρχονται βροχές και καταιγίδες, ένα σκηνικό καιρού που δεν… ταιριάζει καθόλου στον Αύγουστο.

Ετοιμάστε λοιπόν τα μπουφάν και τις ομπρέλες σας, καθώς όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός θα μας τα… χαλάσει και δε θα μπορούν οι Κρητικοί να πάνε θάλασσα.

Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι χαρακτηρίζουν το επόμενο διήμερο στην Κρήτη, όμως την Πέμπτη φαίνεται πως το καλοκαίρι θα επιστρέψει, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα. Ο υδράργυρος στο θερμόμετρο να αυξηθεί και ο ήλιος θα επιστρέψει στον ουρανό.

Τρίτη

«Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα, διέρχεται πάνω από τη χώρα μας μία διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα ενώ ταυτόχρονα αποκαθίσταται από αύριο Τρίτη το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο καθώς επίσης και μία ψυχρότερη αέρια μάζα στην κατώτερη ατμόσφαιρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα και ήδη εκδηλώνονται φαινόμενα και τοπικές καταιγίδες στις δυτικές και ανατολικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και νοτιότερα τις επόμενες ώρες.

Η αλλαγή αυτή του καιρού θα επηρεάσει και το νησί μας από αύριο Τρίτη. Από νωρίς το πρωί θα εμφανισθούν νεφώσεις στις δυτικές και βόρειες περιοχές ολόκληρης της Κρήτης και πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν και οι βροχές. Κατά τόπους οι βροχές θα έχουν πιο έντονο χαρακτήρα, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να εμφανισθούν και τοπικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αυτά, τα οποία θα κάνουν την εμφάνιση τους και στα νότια τμήματα της Κρήτης, θα έχουν παροδικό χαρακτήρα και προς το βράδυ αναμένεται πρόσκαιρη ύφεση τους. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις με την ένταση του στα βόρεια του νησιού να φθάνει τα 4 έως και τα 5 Μποφόρ προκαλώντας και αυξημένο κυματισμό στις βόρειες ακτές της Κρήτης.

Τοπικά σε νότια τμήματα του νησιού η ένταση των ανέμων θα φθάσει έως και τα 6 Μποφόρ, πάντα από Βόρειες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει με την ελάχιστη να κυμαίνεται στους 21 έως 23 ⁰C, σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι κατά πολύ χαμηλότερη, ενώ οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στους 28 ⁰C στα βόρεια τμήματα του νησιού και στα νότια έως και τους 31 ⁰C.».

Τετάρτη

«Την Τετάρτη το πρωί αναμένεται να έχουμε και πάλι νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες ενώ θα σημειωθούν και τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι όμως αναμένεται γενικά βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι Βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι καθώς και ο κυματισμός στις βόρειες ακτές του νησιού θα είναι αρκετά έντονος.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.».

Πέμπτη

«Από την Πέμπτη αποκαθίσταται και πάλι ο καλοκαιρινός, καλός καιρός για την Κρήτη με τους Βόρειους ανέμους να εξασθενούν σταδιακά, ενώ η θερμοκρασία αν και θα σημειώνει λίγο υψηλότερες τιμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω και της ηλιοφάνειας, το βράδυ όμως θα επιστρέφει σε χαμηλά επίπεδα θυμίζοντας μας ότι το φθινόπωρο έρχεται.

Δεν αναμένεται πάντως να δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες από την ενίσχυση των ανέμων για αύριο Τρίτη καθώς και την Τετάρτη.».

Για αναλυτικές προβλέψεις, δείτε ΕΔΩ

 

Σχόλια