Κρήτη

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στα όρια Χανίων - Ρεθύμνου

Σε ύφεση τέθηκε, σε λιγότερο από τρεις ώρες, η μεγάλη φωτιά στα όρια Χανίων - Ρεθύμνου

Σε λιγότερο από τρεις ώρες οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στα όρια Χανίων - Ρεθύμνου.

Σε 4 εστίες ξέσπασε η πυρκαγιά σε γεωργική έκταση ανάμεσα στην Ασή Γωνιά Χανίων και την Μαρουλού Ρεθύμνου κάτι που κινεί υποψίες για εμπρησμό. Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες.

Καθοριστικής σημασίας ήταν η συμβολή του ελικοπτέρου το οποίο πραγματοποίησε 5 ρίψεις με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 νωρίς το μεσημέρι και οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο προτού συμπληρωθούν τρεις ώρες και συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 3:30 αργά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόλις η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, το ειδικό ελικόπτερο σταμάτησε να κάνει ρίψεις, όμως στο σημείο παρέμειναν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που είχαν σπεύσει εξ’ αρχής και το πεζοπόρο τμήμα, έτσι ώστε να αποσοβηθεί η αναζωπύρωση, έτσι και θα παραμείνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπως διαβεβαίωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Νίκος Λαγουδάκης ο οποίος και βρίσκεται επί τόπου από την πρώτη στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για μία μεγάλη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την Ασή Γωνιά Χανίων και είχε κατεύθυνση προς την περιοχή Μαρουλού Ρεθύμνου, λόγω των βορειοδυτικών ανέμων που έπνεαν, ενώ, από την πυρκαγιά δεν «απειλήθηκαν» κατοικημένες περιοχές.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, ζήτησε τη συνδρομή ελικοπτέρου, έτσι και ελέγχθηκε γρήγορα η φωτιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια