Κρήτη

Απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής σε δάση και άλλες περιοχές της Κρήτης

«Κλείνουν» δάση και περιοχές, εξαιτίας του κινδύνου για πυρκαγιά

Στην προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, αλλά και της παραμονής των εκδρομέων σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες κατά την αντιπυρική περίοδο του 2018, προέβη η Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για τις περιοχές:

  • Σύμης , Δήμου Βιάννου
  • Ρούβα - Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού
  • Γιούχτα - Φουρνί, Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων
  • Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 06:00 π.μ. έως και 06:00 π.μ.), στις παραπάνω περιοχές, αφορά τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι για τον μήνα Αύγουστο, κατηγορίας κινδύνου 3 (υψηλός) και άνω και για την υπόλοιπη αντιπυρική περίοδο, κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) και άνω.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου από την περιφέρεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και την παραμονή των εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές κατά τις επικίνδυνες μέρες και ώρες για όλη την αντιπυρική περίοδο της φετινής χρονιάς. 

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή  ασχολούνται με τη συντήρηση- καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο. Οι Δήμοι τους οποίους αφορά η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, καλούνται να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες στα σημεία εισόδου των παραπάνω περιοχών, για την εύρυθμη εφαρμογή του μέτρου και την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Ακόμα, η εφαρμογή του μέτρου ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

 

Σχόλια