Κρήτη

Δεν ξέρουμε τι κρασί πίνουμε!

Μια σημαντική καταγγελία από Κρητικό οινολόγο για μερίδα καζανάρηδων

Σε μία απίστευτη καταγγελία στο neakriti.gr προχώρησε ο κ. Μιχάλης Παπαδοδημητράκης, διπλωματούχος χημικός μηχανικός - οινολόγος.

Ο κ. Παπαδοδημητράκης, κατήγγειλε πως - ούτε λίγο, ούτε πολύ - δεν ξέρουμε τι κρασί πίνουμε, καθώς, μερίδα καζανάρηδων νοθεύουν, «ασύδοτα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το κρασί των παραγωγών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδοδημητράκη, υπάρχουν ορισμένοι καζανάρηδες στην Κρήτη, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια του αλέσματος των σταφυλιών, τοποθετούν «φάρμακα» στο κρασί, την ώρα που αυτό παράγεται.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδοδημητράκης, τα «φάρμακα» τοποθετούνται στο κρασί με… κουτάλι, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει δοσολογία, ενώ ο ίδιος σχολιάζει ότι οι καζανάρηδες, οι οποίοι προβαίνουν στη συγκεκριμένη πράξη, το κάνουν «χωρίς κανόνα και χωρίς γνώση».

Αναφορικά με τον κίνδυνο που ελλοχεύει η συγκεκριμένη πράξη, ο κ. Παπαδοδημητράκης ανέφερε ότι οι επιπτώσεις ποικίλλουν: από την καταστροφή του κρασιού, μέχρι επιπτώσεις που αφορούν την ανθρώπινη υγεία. Ειδικότερα, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, μιλώντας στο neakriti.gr, οι άνθρωποι που θα καταναλώσουν το συγκεκριμένο κρασί, ενδέχεται να εμφανίσουν μέχρι και σημάδια δηλητηρίασης.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδοδημητράκης, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες των καζανάρηδων είναι σημαντικές, όμως η πρακτική που ακολουθούν ορισμένοι, με την τοποθέτηση «φαρμάκων» κατά τη διαδικασία της παραγωγής του κρασιού, αποτελεί μια διαδικασία η οποία χρειάζεται εμπεριστατωμένη και, κυρίως, επιστημονική γνώση.

Σχόλια