Είκοσι τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε ένα 24ωρο στην Κρήτη

Κρήτη
Είκοσι τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε ένα 24ωρο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη σεισμική δραστηριότητα καταγράφηκε στην Κρήτη μέσα σε ένα 24ωρο, με τον πιο ισχυρό σεισμό να σημειώνεται το μεσημέρι της Πέμπτης και το μέγεθός του να φτάνει τους 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ

Ασθενής σεισμική δόνηση ταρακούνησε χθες το μεσημέρι τη νότια Κρήτη και συγκεκριμένα τα θαλάσσια παράλια στη νότια Κρήτη. Επρόκειτο για ένα σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12:33 χθες το μεσημέρι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 49 χιλιόμετρα νότια από το Τυμπάκι ή 80 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου, με εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το www.seismos.gr, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έως και τις 3:22 χθες το απόγευμα η σεισμική δραστηριότητα, όπως αυτή καταγράφηκε, ήταν αρκετά έντονη στην ευρύτερη περιοχή, με ασθενείς σεισμικές δονήσεις οι οποίες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 τα ξημερώματα χθες Πέμπτη. Συγκεκριμένα, στις 00:07 τα ξημερώματα χθες Πέμπτη σημειώθηκε σεισμική δόνηση της τάξεως των 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 112 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας και με εστιακό βάθος 10 χλμ. Στη συνέχεια, στις 6:07 π.μ. καταγράφηκε άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 2,6 ρίχτερ, με επίκεντρο 70 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Γαύδου και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Στις 12:33 χθες το μεσημέρι είχαμε τον σεισμό μεγέθους 3,8 R, με επίκεντρο 49 χλμ. νότια του Τυμπακίου και εστιακό βάθος 15 χλμ. Στη 1:29 μ.μ. είχαμε δόνηση μεγέθους 2,8 ρίχτερ, με επίκεντρο 43 χλμ. νότια του Τυμπακίου και εστιακό βάθος 10 χλμ. Στις 3:02 μ.μ. δόνηση μεγέθους 2,6 R, με επίκεντρο 26 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Χώρας Σφακίων και εστιακό βάθος 10 χλμ. Και τέλος, στις 3:22 μ.μ. άλλη δόνηση μεγέθους 2,8 R, με επίκεντρο 7 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της Γαύδου και εστιακό βάθος 10 χλμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News